• 2024 03 19

Hámori és Gálos is kikapott, így minden magyar kiesett az Ökölvívó vb-n!

A két utolsóként állva maradt magyar a legjobb 16 között búcsúzott

Hámori Ádám a 91, míg Gálos Roland az 57 kilogrammosok súlycsoportjának nyolcaddöntőjében vérzett el a jekatyerinburgi férfi ökölvívó-világbajnokságon.

Az első menetben az ecuadori Julio Cesar Castillo Torresnek volt több tiszta találata, Hámori nem talált az ellenszert. A menet végén a kőszegi bokszoló megingott, de talpon maradt. A második és harmadik felvonásban aktívabban dolgozott a magyar öklöző, de nem tudta megszorongatni a mérkőzést végig kézben tartó dél-amerikait. Hámori nem tudott igazán jó akciót bemutatni, így búcsúzott: minden bíró Torresnek adta mindhárom menetet.

A nap másik magyarja Gálos Roland taktikája egyértelmű volt az esélyesebb mongol Tsendbaatar Erdenebat elleni találkozón: a menetek elején várta, hogy riválisa támadjon, ő pedig a támadások második felében igyekezett több ütést bevinni.
A taktika a második felvonásban működött leghatékonyabban, Gálos ekkor több jó kombinációt is bemutatott, de nagy fölényt ekkor sem tudott kialakítani.
A harmadik menet gyakorlatilag eseménytelenül telt, Erdenebat szinte csak arra ügyelt, hogy a magyar ne üsse ki, és mivel elképzelését eredményesen valósította meg, egyhangú (5-0-s) pontozásos győzelemmel negyeddöntőbe jutott.