• 2024 03 19

Két magyar a 16 között az Ökölvívó vb-n

Mindkét versenyző magabiztosan jutott tovább

Gálos Roland 57 kilogrammban, Hámori Ádám a 91 kilogrammosok súlycsoportjában jutott nyolcaddöntőbe vasárnap a jekatyerinburgi férfi ökölvívó-világbajnokságon.

A bajaiak többszörös magyar bajnoka öklözött előbb a vasárnapi program két magyarja közül, mégpedig a dán Frederik Jensennel találkozott a 32 között. Az első és a harmadik menetben egyértelműen Gálos volt az aktívabb, a dán öklöző csak a amásodik három percre javult fel. Az öt pontozó közül négyen ezt így látták, csak az azeri bíró értékelte fordítva a látottakat, így a magyar 4-1-es összesítéssel jutott a nyolcaddöntőbe, ahol a harmadik helyen kiemelt mongol Tsendbaatar Erdenebattal találkozik majd kedden.

Hámori Ádám látszólag simább mérkőzést vívott ugyancsak a tizenhat közé jutásért. A magyar versenyző egyhangú pontozással, 5-0-ra győzte le az iráni Mohammad Suriant.
A kék sarokból induló honfitársunk jó ütemű elhajlásainak és remek kontráinak köszönhetően győzte meg a pontozókat teljesítményéről, míg az iráni aktivitása önmagában nem ért győzelmet. Hámori kedden a 16 között lép szorítóba, ellenfele az ecuadori Julio Cesar Castillo Torres lesz.