• 2024 04 26

Hazai sikerrel kezdte a szezont a Veszprém

Magabiztos győzelem a nyitányon

A Telekom Veszprém is megkezdte szereplését a férfi kézilabda Bajnokok ligája idei sorozatában, az első ellenfél az ukrán Motor Zaporizzsja volt.

Kézilabda Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, B csoport: Telekom Veszprém-Motor Zaporizzsja (ukrán) 40-28 (17-13)

Négy kimaradó volt a Veszprém csapatából, Székely Márton, Pawel Paczkowski, Mirsad Terzic és Borut Mackovsek hiányzott, de a magyar sztárcsapat így is meglehetősen ütőképes alakulatként állt a vendég ukránokkal szemben.
A hazaiak Sterbik Árpád védéseire alapozva megnyugtató, négygólos előnyt szereztek a szünetre, sőt a vendégek jobbátlövőjét, Zsukovot ütésért piros lappal kizárták a játékvezetők a folytatásból. A második félidőt nagy elánnal kezdte a Veszprém és tíz perc alatt eldöntötte a mérkőzést, a félidő fele előtt már tíz gól volt a magyar csapat előnye, amit a mérkőzés végére még kettővel megtoldott.
A Második fordulóban is komoly megmérettetés vár a két magyar BL-csapatra, az előző idényben ezüstérmes Telekom Veszprém jövő szombaton a német THW Kiel együttesét fogadja, a MOL-Pick Szeged pedig vasárnap a francia Paris Saint-Germain vendége lesz.