• 2023 02 08

Egy ezüst, két bronz a párizsi Torna Világkupán

Minden magyar döntős érmet nyert

Péter Sára ugrásban ezüst, Kovács Zsófia felemáskorláton, Ryan Sheppard pedig korláton szerzett bronzérmet a párizsi Vk zárónapján.

A szerenkénti finálék három magyarja közül az Európa Játékok bronzérmese, Péter Sára szerepelt a legjobban, aki szinte lemásolva selejtezőbeli teljesítményét 13.900 pontot kapott gyakorlatára, amely a második helyre volt elegendő. Ezen kívül talajon elsőszámú tartalék volt, és mivel a brit Elissa Downie visszalépett a magyar tornász bemutathatta gyakorlatát. A Postás SE kiválósága végül 12.700 ponttal negyedikként fejezte be a viadalt. Az Eb-ezüstérmes Kovács Zsófia felemáskorláton jutott a legjobbak közé. A Dunaferr SE válogatott tornásza a kvalifikációhoz képest javított (14.200), így felállhatott a dobogó legalsó fokára, talajon pedig ötödikként (12.600) zárt.
A férfiaknál az amerikai-magyar kettősállampolgárságú Ryan Sheppard korláton került a legjobbak közé, 13.950 ponttal bronzérmet nyert.

Péter Sára – Fantaszikus verseny volt, elképesztő hangulatot teremtettek a szurkolók. A csarnokban uralkodó atmoszféra pedig rám is átragadt. Ugráson másodikként jutottam be és végül ezüstérmes lettem. Talajon a brit tornász lemondta a versenyt így végül bekerültem a fináléba. A döntőben igyekeztem javítani, de kis gyakorlatot csináltam egy apróbb sérülés miatt.

Kovács Zsófia – Összességében elmondhatom, hogy élveztem a versenyt, hiszen nagy tömeg volt, erős mezőnnyel és a hangulat is kiváló volt. Elégedett vagyok a felemáskorláton bemutatott gyakorlat kiviteli pontszámával, de a nehézségen még szeretnék javítani.

Ryan Sheppard – Az egész hétvége nagyon jól sikerült, Sárának és Zsófinak is jól ment a versenyzés, ahogy láttam. Ami engem illet, nagyon boldog vagyok az eredményem miatt, régóta várok egy ilyen szereplésre. Sok ember volt kint, ami miatt egy kicsi ideges is voltam, de összességében elégedett vagyok, nagyszerű verseny volt.