• 2024 03 19

Szaka és Fodor is kiesett az Ökölvívó vb-n

Előbbi az első meccsén, utóbbi a 32 között búcsúzott

Az 52 kilós Szaka István és a 63 kilós Fodor Milán is egyhangú pontozással vereséget szenvedett a 16 közé jutásért rendezett mérkőzésen a jekatyerinburgi ökölvívó-világbajnokság szombati napján.

Szaka mérkőzött előbb a nap folyamás. A magyar bokszoló és fülöp-szigeteki ellenfele, Carlo Paalam az első menetben ismerkedett egymással, majd a Paalam egyre inkább felülkerekedett. Szaka hiába mozgott jól és lendületesen lábbal, támadását Paalam így is többször tiszta közbeszúrással előzte meg, ráadásul az utolsó, harmadik menetre mintha kissé elfáradt volna a magyar ökölvívó, emiatt ebben a három percben nagyobb fölényben volt a fülöp-szigeteki rivális, és megérdemelten nyert
A 63 kilós Fodor Milán egy megnyert mérkőzéssel a háta mögött a kolumbiai José Manuel Viafara Fori ellen szállt ringbe a 32 között. A dél-amerikai kezdett jobban, Fodor a menet második felére vette át az irányítást. A folytatásban azonbn Viafara Fori egyre magabiztosabbá vált, amit jelzett, hogy sokszor leengedett kézzel állt Fodor előtt. A Vasas kisváltósúlyú ökölvívója az utolsó menetre sem tudott igazán újítani, egyhangú pontozással a kolumbiaié lett a mérkőzés.

A vb-n szereplő hat magyar közül Kovács Pál (81 kg) után Szaka a második búcsúzó. Fodor Milán (63) és Gálos Roland (57 kg) megnyerte első meccsét, míg Hámori Ádám (91 kg) vasárnap, Kozák László (69 kg) pedig hétfőn mutatkozik be. Fodor szombaton már másodszor lép ringbe, méghozzá a nyolcaddöntőbe jutásért.