• 2024 03 29

Négy magyar finálé a párizsi Torna Világkupán

Szombathely után Párizsban remekelnek tornászaink

Kovács Zsófia két szeren, míg Péter Sára és Ryan Sheppard egy-egy döntőbe kvalifikálta magát a tornászok párizsi Világkupáján.

Négy döntőt szereztek a magyar tornászok a párizsi Világkupán. Az Eb-ezüstérmes Kovács Zsófia nagyszerű teljesítménnyel talajon és gerendán, az Európa Játékok bronzérmese, Péter Sára ugrásban, míg az amerikai-magyar kettősállampolgárságú Ryan Macleod Sheppard korláton jutott a legjobbak közé.
Szombathely után ezúttal Párizsban versenyeznek a magyar tornászok. A francia fővárosban megrendezett Világkupa első napján a selejtezőket tartották meg. A Postás SE tornásza, Péter Sára ugrásban 13.925 pontot kapott gyakorlatára, amellyel a második helyen kvalifikálta magát a szer vasárnapi döntőjébe. Talajon (12.300) pedig elsőszámú tartalék lesz. Ugyanezen a szeren a Dunaferr SE kiválósága, Kovács Zsófia 12.900 pontszámmal ötödikként került a döntőbe. Felemáskorláton is remekelt a dunaújvárosi tornász, itt negyedik (14.150) helyen végzett a selejtezőben. Kovács ugrásban 12.850, gerendán pedig 12.350 ponttal fejezte be a selejtezőket. Székely Zója felemáskorláton (12.500), illetve gerendán (11.950) indult.
A férfiaknál az FTC-Telekom versenyzője, Ryan Sheppard szerepelt a legjobban, aki korláton (14.400) negyedik lett, így bejutott a döntőbe. Az amerikai-magyar tornász még talajon (13.100), illetve nyújtón (13.200) mutatott be gyakorlatot. Az Eb-bronzérmes Vecsernyés Dávid ugyanezen a szeren 11.450 pontot szerzett. A férfiaknál a harmadik tornász,,a győri Tomcsányi Benedek volt, aki lólengésen (12.300), gyűrűn és korláton pedig azonos pontszámmal (13.450) zárta a megmérettetést. 
A szerenkénti finálékat vasárnap 13.30 órától tartják.

Janik Pál – Ryan nagyon sokat tett ezért az eredményért, és nagyon kellett is az önbizalmának. Bízunk a holnapi jó szereplésben, de azt, hogy melyik gyakorlatát mutatja be, az csak a vasárnap délelőtti edzésen dől majd el.

Trenka János – Gerendán rontott Zsófi, ami után egy picit szét is esett fejben, de sikerült összeraknia magát és a gyakorlatait, ez mindenképpen dícséretre méltó. A holnapi döntőkben lehet még javítani, de nagyon erős a mezőny, meglátjuk ez mire lesz elég.