• 2024 03 29

A Pécs továbbjutott a férfi asztalitenisz Európa Kupa első selejtező köréből

Házigazdaként megszerzett két győzelem az első napon csoport elsőséget jelent

A hétvégén kerül sor a férfi Európa-kupa első csoportkörében a C-csoport küzdelmeire, amelyet a PTE-PEAC házigazdaként vár.

Az Európa-kupa az 1964-ben útjára indított ETTU-kupa jogutódja, a Bajnokok Ligája után a második legjelentősebb európai asztalitenisz-kupasorozat. A 2019–2020-as idényben egyetlen férficsapatként a PTE-PEAC képviseli a magyar színeket. Az idén bajnoki ezüstérmet szerző pécsiek az első csoportkörben rendezőként látják vendégül a C-csoport másik három csapatát. Az A.D. Vincios hatodik lett legutóbb a 12 csapatos spanyol első osztályban. A többnyire hazai játékosokra építő CTT Tiege a tízcsapatos belga szuperligában hetedikként végzett, míg a TTC Neuhausen idén jutott fel a svájci élvonalba.

A házigazda a Neuhausen ellen kezdte meg szereplését, és magabiztosan hozta is a "kötelezőt", majd ennél is simábban folytatta a belga Tiege ellen. Vasárnap az eddig két vereséggel álló spanyol A.D. Vincios lesz a rivális, s már biztos, hogy a pécsiek - Pető Zsolt, Demeter Lehel, Gerold Gábor és Lindner Ádám - csoportelsőként jutnak tovább a következő körbe. A négyesből az első és a második helyezett léphet tovább.

Asztalitenisz férfi Európa Kupa selejtező, C csoport, Pécs:

1. FORDULÓ
PTE-PEAC Kalo-Méh–TTC Neuhausen (svájci) 3:1

Pető Zsolt–Schärrer 3:0
Gerold Gábor–Pelz 3:0
Lindner Ádám–Hardmeier 1:3
Pető–Pelz 3:0

A.D. Vincios (spanyol)–CTT Tiege (belga) 0:3

2. FORDULÓ
PTE-PEAC Kalo-Méh–CTT Tiege (belga) 3:0
Demeter Lehel–Comeliau 3:2
Pető–Junius 3:0
Gerold–LeJeune 3:1

TTC Neuhausen (svájci)–A.D. Vincios (spanyol) 3:1