• 2024 04 20

U21-es vereség Norvégia ellen Felcsúton

A Gera-gárda még nem lőtt gólt

Gera Zoltán döntetlennel mutatkozott be az U21-es válogatott kispadján. Az alborgi 0-0 után hazai környezetben pedig Norvégia ellen folytatta a szövetségi edző csapata.

Gera Zoltán bemutatkozása előtt is azt emelte ki, hogy azt várja el az általa irányított U21-es válogatott játékosaitól, hogy stabil védekezésből építkezve lépje előre meccsről-meccsre. Dániában a 0-0-s döntetlennel sikerült megvalósítani a tervet, és a norvégok elleni felcsúti barátságos mérkőzésen az első félidőben többé-kevésbé szintén megvalósult a taktika. A két csapat mintha zárt kapus meccset játszott volna a Pancso Arénában, hiszen szakemberek - többek közt Marco Rossi -, ültek a nézőtéren, szurkolók viszont alig. Igaz a csapatok a kevés kilátogatót nem kápráztatták el látványos játékkal. Hiszen az első félidőben három nagyobb helyzetet és egy gólt sikerült csak összehozni. Hoberg lövéssel indult a találkozó, amire Szalai felelt, aki nagy helyzetben lőtt nagyon fölé. Majd következett egy szöglet és Ostigard tökéletes fejesével vezettek a norvégok a 31. percben. Azonban még az első játékrészben kiegyenlíthetett volna Kovács, de öt méterről kettővel fölé lőtt. A fordulás után Bíró helyzetével folytatódott a meccs, de a kapus védett. Az ezt követő negyed órában pedig a norvégok bemutatták, hogy nem véletlenül van már mögöttük idén öt lejátszott mérkőzés, a magyar védelem pedig azt, hogy milyen az, amikor nem sikerül betartani a taktikai utasításokat. Az 54. percben addig passzolgattak a vendégek a magyar tizenhatoson belül, amíg Brynhyldsen kettőre növelte az előnyüket. Aztán három perccel később egy ragyogó kontra végén Cristensen belőtte a harmadik norvég gólt. Lehetett volna négy is a különbség, de Vetlesen nagy helyzetben, alig, de mellé lőtt, majd a hajrában Varga kétszer is védett. A norvégok eddig csak a dánokat és Ciprust tudták megverni, azonban ilyen biztos sikert egyszer sem arattak. Az viszont kiderült, hogy jóval előrébb tartanak a mieinknél. Persze ebben nincs semmi meglepő, hiszen ők már selejteznek, míg Gera Zoltán csapata a rendező jogán ott lesz az Európa-bajnokságon. Azonban a kontinenstornáig tartó majd két évben lesz még bőven munkája a szakmai stábnak, hogyha ütőképes gárdát akar kialakítani.

Magyarország–Norvégia 0–3 (0–1)
Magyarország: Varga Ádám - Kovács Krisztián, Nagy Zsombor, Szalai Attila, Tóth Bence (Deutsch László, 46.) - Hinora Kristóf (Banó-Szabó Bence, 71.), Kiss Bence (Csonka András, 46.) - Kiss Tamás (Schön Szabolcs, 64.), Schäfer András (Szabó Bence, 46.), Szánthó Regő (Kovácsréti Márkj, 74.) - Bíró Bence