• 2024 04 20

Lutter, Szombathelyi: Tíz

Zárónap a strandröplabda országos bajnokságon

A nőknél a címvédő Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros nyert, a férfiaknál azonban az elvben esélytelenebb Bán Viktor, Kiss Dániel egység felülmúlta a Hajós Artúr, Benkő Balázs duót az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság döntőjében.

Amilyen simán alakultak a női elődöntők, olyan nagy csatákat hoztak a férfiak mérkőzései a fináléba jutásért az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság utolsó játéknapján.

Vasárnap a női elődöntőkkel indult a program, és nem is húzódott el a két mérkőzés. A Divényi Zita, Réthelyi Zsófia páros szurkolóinak nagy örömére az egység jól tartotta magát az első játszmában, ám a másodikban már nem sok momentuma volt a címvédő Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra kettős ellen, amely sima sikerrel lépett a fináléba. A döntőben a bajnokokra – akárcsak egy éve – Szabó Dorottya és Háfra Dominika várt, akik valamivel küzdelmesebben, de összességében azért magabiztosan múlták felül a már négy közé is meglepetésre kerülő Gubicza Laurát és Nagy Kittit.

A férfiaknál Hajós Artúrnak és Benkő Balázsnak majdnem visszaütött, hogy vigaszágon léptek a négy közé, hiszen így a döntőért a klubtárs Oláh Botondot és Stréli Bencét kellett legyőzni. Megtették, de hogy… A kétjátszmás mérkőzés majdnem annyi ideig tartott, mint a másik elődöntő háromszettes csatája. Stréliék mindkét szettben vezettek, az elsőben 18:14-re is, ám Hajósék jól bírták a hajrákat, és gigászi küzdelemben felülmúlták a vereség miatt aztán érthetően nagyon csalódott klubtársakat. A másik ágon a négy közé váratlanul kerülő Oszlányi Simon, Domján Sebestyén duó meglepte Bán Viktort és Kiss Dánielt, megnyerte az első játszmát, ám aztán fordított az esélyesebb egység.

Aztán Bánék a döntőben sem vettek vissza a tempóból: bár egyetlen fordulóban sem nyertek, a legfontosabb megméretésen ők diadalmaskodtak. Az első játszmában amúgy nem brillíroztak, azt magabiztosan húzta be a tavaly még Stréli Bencével győztes Hajós Artúr és mostani párja, Benkő Balázs. Azt követően viszont remekül blokkolt Bán és Kiss, ráadásul sokkal jobban ütöttek el a háló másik oldalán tornyosuló ellenfél mellett. A harmadik játszmában Hajóséknak még volt erejük hárítani három meccslabdát, de a győzelem Bánéké lett. A pénzügyőrös egység gyakorlatilag Valicsné Bóta Enikő emlékének ajánlotta a győzelmet: a korábbi 129-szeres teremválogatott játékos, később edző a héten hunyt el: tiszteletére gyászszünettel kezdődött a női döntő, amelyet a férfiaké előtt rendeztek meg.

Az a finálé egyébként nem hozott akkorra csatát, mint az erősebb nemé. Szabó Dorottya és Háfra Dominika 6:2-vel kezdett, Lutteréknek időt is kellett kérniük, ám aztán beindult a gépezet. A második játszmában ugyan okos Szabó-pontokkal tartotta magát az ellenfél, és szorossá is tette a szettet, de nem tudta megakadályozni az újabb Lutter, Szombathelyi bajnoki címet. Lutter hatodszor, Szombathelyi negyedszer győzött, így összességében együtt tíz elsőségnél járnak.


STRANDRÖPLABDA MAGYAR BAJNOKSÁG

Nők:
1. LUTTER ESZTER/SZOMBATHELYI SZANDRA (RÖAK Kaposvár)
2. SZABÓ DOROTTYA/HÁFRA DOMINIKA (ÓSSC)
3. DIVÉNYI ZITA/RÉTHELYI ZSÓFIA (Kispest SE)


Férfiak:
1. KISS DÁNIEL/BÁN VIKTOR (Pénzügyőr)
2. HAJÓS ARTÚR/BENKŐ BALÁZS (SRSE)
3. OLÁH BOTOND/STRÉLI BENCE (SRSE)