• 2024 04 25

Labdarúgó NB I - A Honvéd legyőzésével rajtolt a DVTK

Kupakudarc után nyert a MOL Fehérvár FC

Az előző szezonban ezüstérmes, házigazda MOL Fehérvár FC Futács Márkó és Armin Hodzic duplájával 4-2-re legyőzte az újonc Kaposvárt, míg a Diósgyőr hazai pályán 2-1-re legyőzte a Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 2019/20-as szezonja nyitófordulójának vasárnapi játéknapján,

Gyors gólváltással indult a mérkőzés: előbb Futács Márkó bombázott a léc alá egy lecsorgó labdát, majd a túloldalon egy szögletet követően Ádám Martin fejelt a hazai kapuba. A kínos európai kupabúcsút feledtetni igyekvő Fehérvár nagy mezőnyfölényben játszott és Armin Hodzic közeli lövésével ismét előnybe került. A szünet előtt még két találat született, előbb Hodzic, majd Ádám is megszerezte második találatát.
A fordulást követően sem állt le a Fehérvár, tovább támadott és Futács közeli fejesével ismét megduplázta előnyét. A fehérvári támadó közel állt a mesterhármashoz, de ziccerben rontott, majd nem sokkal később Ivan Petrjak is rossz megoldást választott hasonló helyzetben. A Kaposvár szórványos ellentámadásai kevés veszélyt jelentettek, így pedig nem tudta megakadályozni a könnyed hazai sikert.

OTP Bank Liga, 1. forduló: MOL Fehérvár FC - Kaposvári Rákóczi FC 4-2 (3-2)

Székesfehérvár, 2881 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Futács (5., 62.), Hodzic (16., 40.), illetve Ádám M. (7., 45+2.)
sárga lap: Rus (12.), illetve Ádám M. (65.), Nagy K. (72.), Szakály A. (76.)

Fehérvár: Kovácsik - Nego, Juhász R., Rus, Hangya - Kovács I., Hadzic (Nikolov, 38.), Pátkai, Petrjak (Fiola, 79.) - Futács, Hodzic (Huszti, 85.)

Kaposvár: Pogacsics - Vachtler (Nagy R., a szünetben), Ur, Hegedűs D., Hadaró - Nagy K., Jakimiv (Vojnovic, 60.) - Nagy J., Szakály A., Csiki (Bíró D., 64.) - Ádám M.

 

A Diósgyőr nagy elánnal kezdte a mérkőzést, próbálta kiszolgálni a több mint hatezres közönséget, ugyanakkor a Honvéd szokásához híven jól megszervezte a védekezését, így a hazaiak nem tudtak nagy helyzeteket kialakítani. A vendégek szinte a semmiből szereztek vezetést egy miskolci szempontból teljesen feleslegesen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőből. A vendéglátók közvetlenül a szünet előtt egyenlítettek, szintén tizenegyesből, amelyet úgy tűnt, kissé "könnyű síppal" fújt be a játékvezető.
A fordulást követően is a hazaiak irányítottak és a játékrész közepén egy szép akció végén meg is szerezték a vezetést. Ezt követően a Diósgyőr inkább a kontrákra rendezkedett be, a Honvéd támadásaiból viszont hiányzott az átütő erő. A fővárosiak az utolsó percekben kerültek a legközelebb az egyenlítéshez, de a helyzetek kimaradtak, az eredmény nem változott.
A kispestiek 2016 nyarán nyertek legutóbb a DVTK vendégeként, azóta egy döntetlen mellett ez volt a negyedik vereségük.

Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 2-1 (1-1)
Miskolc, 6139 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Tajti (45., 11-esből), Sesztakov (75.), illetve N'Gog (37., 11-esből)
sárga lap: Karan (72.), Tamás (83.), illetve Niba (60.), Kamber (83.)

Diósgyőri VTK: Danilovic - Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. - Márkvárt, Adukor - Sesztakov (Juhar, 86.), Hasani (Boros, 57.), Tajti (Szabó B., 80.) - Prosser


Budapest Honvéd: Berla - Niba, Batik, Kamber, Ikenne-King, Uzoma (Cipf, 77.) - Gazdag (Kukoc, 34.), Kesztyűs, Banó-Szabó - Kulacs (Moutari, 71.), N'Gog