• 2024 04 19

Babosék továbbjutottak, Stollárék kiestek a US Openen

Felemás napot zártak női teniszezőink

Babos Tímea és Stollár Fanny maradtak állva teniszezőink közül az amerikai nyílt teniszbajnokságon, a hölgyek párosküzdelmeiben.

Babos tímea és Kristina Mladenovic játszott elsőbb a délutáni programban, de miattuk nem kellett attól tartani, hogy halasztani kell a későbbi meccseket. Az első játszmát nagyon simán nyerték, mindössze egy game-t engedve az Alekszandrova, Kalasnyikova orosz, georgiai kettősnek. A második újyabb magyar, francia break-kel kezdődött és ez az előny meg is maradt a játszma végéig, amit negyedik mérkőzéslabdájukat értékesítve fejeztek be Babosék. 

US OPEN (57 238 700 DOLLÁR, GRAND SLAM-VERSENY, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Jekatyerina Alekszandrova, Okszana Kalasnyikova (orosz, georgiai) 6:1, 6:4

Stollár Fanny és a tunéziai Ons Jabeur két szoros játszmában alulmaradt a hazai közönség előtt játszó Dolehide, King kettőssel szemben. Stolláréknak ugyan nyerő ütésből több volt a mérkőzésen ellenfelüknél, de ki nem kényszerített hibából is, így ez a hullámzó teljesítmény egy hajszállal az ellenfelet juttatta fülénybe, amit ki is használtak.

US OPEN (57 238 700 DOLLÁR, GRAND SLAM-VERSENY, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
Stollár Fanny, Ons Jabeur (magyar, tunéziai) - Caroline Dolihide, Vania King (amerikaiak) 6:4, 7:5