• 2024 03 28

A magyar női csapat csoportelsőként a nyolc között a 3x3-as kosárlabda Eb-n!

Spanyolország az ellenfél a nyolc között

A világbajnoki ezüstérmes magyar női válogatott második csoportmérkőzésén 21-11-re legyőzte a címvédő franciákat pénteken a debreceni 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokságon, így a vasárnapi negyeddöntőben a spanyolokkal találkozik.

Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese kora este 17-16-ra verte a lengyeleket, akik - mivel délután 21-4-re kikaptak a franciáktól - második vereségükkel már biztosan nem juthattak tovább. A Theodorán Alexandra, Papp Klaudia, Goree Cyesha, Medgyessy Dóra alkotta válogatott annak tudatában lépett pályára a C jelű hármas zárómeccsén, hogy győzelem esetén csoportelsőként vasárnap az A jelű trióban második spanyolokkal, vereség esetén pedig másodikként az A csoportban első oroszokkal találkozik a negyeddöntőben.
    A magyar csapat 3-3 és 5-5 után 9-8-ig fej fej mellett haladt riválisukkal. Ezután viszont főként a debreceni születésű Medgyessy - a 2016-os Eb legjobbja - és a honosított Goree révén a gárda egy francia pontra kilenccel válaszolt, ezzel eldöntötte a találkozót.