• 2024 04 19

Major Veronika győzelme a riói világkupán

Tökéletes finálé női sportpisztolyban

Major Veronika továbbra is bombaformában versenyez, hiszen aranyérmes lett a női sportpisztolyban a sportlövők világkupa-versenyén, Rio de Janeiróban.

A már olimpiai kvótás magyar versenyző a döntő utolsó két sorozatában előzte meg a második kínai Hsziung Ja-hszüant.

A magyar sportlövő már az alapversenyben jól lőtt, a 293 körös lövészet után a gyors részben 295 kört ért el, és 588 körrel a második helyen kvalifikálta magát a döntőbe. Az alapversenyben a német Josefin Eder volt a legjobb 590 körrel.

A döntőben Major végig az élbolyban volt, majd az utolsó két sorozatban a vezető kínai Hsziung Ja-hszüant is megelőzte, és az első helyen végzett 35 ponttal, a kínai 33 ponttal lett a második.

Major Veronika: "A pontlövészet és a gyors rész után is úgy jöttem ki a lőállásból, hogy az utolsó sorozat nem olyan lett, amilyennek szerettem volna. Ezzel együtt az 588 körös alaperedménnyel elégedett vagyok. A döntőben nem világították meg jól a táblákat, így olyan érzésem volt, mintha a szabad ég alatt lőttünk volna, amikor már besötétedett. Ez persze mindenkinek hátrány lehetett, nem is foglalkoztam vele. Az utolsó két sorozat előtt tudtam, hogy nagyon jól kell lőnöm, minimum 10.2 köröket, ha nyerni akarok. Ez a mostani teljesítmény azt mutatja, hogy jó formában vagyok és jól felkészültem a szeptemberi, bolognai Európa-bajnokságra is."