• 2024 04 26

Izlandon maradt pontok

A női labdarúgó-válogatott vereséggel kezdte az Eb-selejtező sorozatot

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-es félidő után három góllal kikapott Izland ellen idegenben. Így nem kezdődött jól az Eb-selejtező sorozat.

Markó Edina válogatottja Reykjavikban kezdte meg a 2021-es női Európa-bajnokság selejtező sorozatát, az ellen az Izland ellen, amely 28 hellyel áll a mieink előtt a világranglistán. A házigazdák a 7. percben kapufáig jutottak, majd három perccel később a vezetést is megszerezték. 

 Erre azonban jött a válasz, igaz Csiszár első nagy helyzetéből még nem lett gól, de félidő hajrájában Vágó Fanni passzából Csiszár már nem hibázott, egy szép egyéni akció végén egyenlített.  

A fordulás után az izlandiak nyomás alá helyezték a magyar kaput és ugyan Szőcs kezdetben még védett, de az 59. percben már ő is tehetetlen volt. Eiríksdóttir góljával vezetett ismét Izland. Hat perccel később pedig már két gólos volt a házigazdák előnye, akik nem álltak meg itt, hiszen a hosszabbítás perceiben Jensen állította be a 4-1-es végeredményt, igazolva a papírformát. 

A magyar válogatott következő selejtező mérkőzését a világbajnoki bronzérmes Svédország ellen játsza október 4-én Diósgyőrben. 

Női Európa-bajnoki selejtező: Izland-Magyarország 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Elín Jensen (9.) , Hlín Eiríksdóttir (58.), Dagný Brynjarsdóttir (64.), Elín Jensen (91.), illetve Csiszár Henrietta (41.) 
Magyarország: Szőcs Réka-Csiszár Henrietta, Júlia Anna, Fenyvesi Evelin ( 86.), Szabó Viktória, Vágó Fanni ( 78.), Jakabfi Zsanett, Mosdóczi Evelin ( 68.), Rácz Zsófia, Zeller Dóra, Turányi Lilla