• 2024 03 29

Babos győzött a US Open első fordulójánban

Carla Suárez Navarro feladta a meccset

Babos Tímea szettet nyert, majd ellenfele Carla Suárez Navarro az első játszma után feladta a mérkőzést a US Open első körében.

A találkozó így kevesebb, mint egy órán keresztül tartott New Yorkban. Babos Tímea így először tudta legyőzni spanyol riválisát. Babos Tímea a második gémben rögtön brékelt, amjd a saját adogatásának megnyerése után ismét. Ezután Suárez Navarro feljött 4-2-re, de Babos nem ingott meg és behúzta a szettet a negyedik szettlabát értékesítve. Ezután Suárez Navarro jelezte, sérülés miatt nem tudja folytatni a mérkőzést.

Babos pályafutása során harmadszor játszhat majd a US Open második fordulójában is, ami azt is jelenti, hogy a világranglistán visszakerül majd a legjobb 100-ba. De egy újabb sikerrel még előrébb kerülhet. A következő ellenfele sem legyőzhetetlen ugyanis, hiszen az amerikai Cori Gauff-ot kell megvernie a legjobb 32 közé jutásért, aki a 140. helyen áll a világranglistán, ez pályafutása eddigi legjobbja. Gauff idén bejutott a 4. fordulóba Wimbledonban, a selejtezővel együtt hat mérkőzést nyert. Két évvel ezelőtt döntős volt a juniorok között a US Openen, tavaly pedig veretlen maradt a Roland Garros korosztályos tornáján.

Eredmény, US Open, női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Babos Tímea-Carla Suárez Navarro (spanyol, 28.) 6:2, Suárez Navarro feladta.