• 2024 04 23

Vereség Azerbajdzsán ellen az Európa-bajnokságon

Jöhet az utolsó esély a horvátok ellen

A magyar csapat harmadik mérkőzéséből a másodikat is elvesztette a budapesti Európa-bajnokságon, így egy lépéssel távolabb került a budapesti nyolcaddöntőtől. Igaz, ha szerdán Szakmáryék győznek a horvátok ellen sikerülhet a továbbjutás a csoportból.

Az észtek ellen a nyitómeccsén biztosan győzött a magyar női röplabda válogatott az Európa-bajnokságon. De ahhoz, hogy a csoportmeccsek után, Budapesten még a nyolcaddöntők során is játszhasson Jan de Brandt együttese, minimum két győzelemre van szükség. Ennek megszerzésére az első alkalmat a románok ellen elszalasztotta a csapat, hétfőn következhetett a második esély Azerbajdzsánnal szemben. Az első szett elején a mieink rendre vezettek, de 11-11 után fordult a kocka. Hiába kapaszkodott a magyar csapat a nyitó játszma hajrájában a zöld mezes azeriek ellen, a vendégek a fórjukból négy pontot megtartottak a felvonás végéig, 25-21-re megnyerve azt.

A második játszma már az elején rosszul indult, hiszen az azeriek jól nyitottak és szett közepén hiába kérte ki már második idejét a magyar kapitány, majd hiába jöttek a cserék, 7-13 után nemhogy csökkent, hanem nőtt a különbség. A második szett végén 15-25 állt az eredményjelzőn.

A harmadik felvonás sem indult simán, de 6-6-nál már fej-fej mellett haladt a két gárda. Sőt 9-8-nál a mieink vezettek. A cserék ezúttal bejöttek és 16-16-ig a mieinknél volt az előny. Ekkor azonban egy rövid kihagyás után már az azeriek vezettek, akik három ponttal nyerték meg ezt a szettet és a hármasok jegyében 3-0-ra a mérkőzést is. Ezzel pedig eldőlt, hogy a horvátok elleni szerdai találkozó egy utolsó lehetőség lesz. Hiszen ha ott nem nyer a magyar válogatott, akkor valószínűleg lemondhat a csoportból való továbbjutásról.

3. forduló, C csoport:
Magyarország-Azerbajdzsán 0-3 (-21, -15, -22)
Magyarország: Pekárik 3, Németh A. 10, Szakmáry 13, Nagy E., Tálas 2, Sándor R. 3, csere: Molcsányi, Tóth F. (liberók), Dékány, Török 5, Gyimes 4, Bleicher, Bokorné 5, szövetségi kapitány: Jan De Brandt