• 2024 04 19

Könnyűsúlyú kettesünk befejezte a versenyzést az olimpiai kvalifikációs vb-n

Simon Béla vírusos megbetegedése a lehető legrosszabbkor jött

Az olimpiai számokban normálsúlyú kettesünk Simon Béla betegsége miatt hazautazik a Világbajnokságról, a normálsúlyú egypárak között versenyző Pétervári-Molnár Bendegúz az EFGH negyeddöntőben folytathatja, női normálsúlyú párosunk a reményfutamból próbálhatja meg ismét a továbbjutást. Ugyanez igaz férfi könnyűsúlyú kettesünkre.

Pétervári-Molnár Bendegúz reményfutamában egyetlen egység kvalifikálta magát a normálsúlyú egypárak negyeddöntőjébe. A magyar ezer méterig vezetve harcban volt az első helyért, a táv második felében azonban francia ellenfele átvette a vezetést, így a magyar szkiffes az 'EFGH' negyeddöntőben folytatja.

Simon Béla és Juhász Adrián, normálsúlyú kettesünk Béla vírusos betegsége ellenére rajthoz állt a reményfutamban. Sajnos a párosnak nem sikerült a továbbjutás, az egység orvosi tanácsra befejezi a versenyzést a Világbajnokságon.

Szabó Bence és Furkó Kálmán a könnyűsúlyú kettesek előfutamában taktikusan versenyzett, mivel itt is csak egy egység jutott tovább közvetlenül a döntőbe, így párosunk visszavett a táv első szakaszában és könnyedén célba evezett, tartalékolva a reményfutamra. 

Csakúgy, mint Preil Vivien és Gadányi Zoltána a normálsúlyú kétpárak előfutamában, így ők is a reményfutamból próbálhatják majd újra a továbbjutást.