• 2024 04 18

Bravúrbronz a lábtoll-labda világbajnokságon

Érem és értékes helyezések

A magyar válogatott egy bronzérmet, valamint negyedik, ötödik és hatodik helyeket szerzett a lábtoll-labdázók világbajnokságán, amelyet a franciaországi Eaubonne-ban rendeztek meg.

A sportágat világszinten kínai és vietnami dominancia jellemzi, de Tajvan, Hongkong és Makaó is erős egységekkel indul a vb-ken, ezért bravúrnak számít, ha európai nemzet dobogóra állhat. A magyar küldöttségnek a hét versenyszámból két-háromban volt reális esélye érmet szerezni, ami a női csapatnak sikerült.

A Becskereki Barbara, Farkas Réka, Kunics Réka, Vachal Krisztina alkotta együttes a csoportmeccseken 2-0-ra győzte le Mongóliát, Makaót és Franciaországot, míg Kínától 2-0-ás vereséget szenvedett. Az elődöntőben Vietnam is túl nagy falatnak bizonyult, de a magyar lányok végül felállhattak a dobogóra, miután a bronzmérkőzésen két szoros szettben (21-19, 21-17) legyőzték Hongkongot.
A férfi csapat (Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Horváth Gergő, Tóth Gábor) is közel volt a bravúrhoz, a harmadik helyért óriási csatában, vitatható bírói ítéletekkel 2-1-re kapott ki az előző vb-n döntős Kínával. Szintén negyedik lett a Becskereki Barbara, Vachal Krisztina női páros, akárcsak vegyes párosban Herczeg Gábor és Vachal Krisztina.
Férfi egyéniben Tóth Gábor, a nőknél Vachal Krisztina az ötödik helyen végzett. Férfi párosban a Huszár Emil, Lukács Márton egység hatodik lett.