• 2024 04 20

Babos Tímea a főtáblán a US Openen

Főtáblát ért a három siker

Kettő óra öt perces mérkőzést nyert meg Babos Tímea a US Open harmadik selejtezőkörében és ezzel feljutott a főtáblára.

Babos Tímeának a világranglistás helye szempontjából létfontosságú volt a selejtező harmadik fordulója, hiszen míg tavaly alanyi jogon ott volt a főtáblán, idén ehhez három győzelemre volt szüksége. Amerikai riválisa a találkozó előtt a 11., míg Babos a 19. kiemelt volt a selejtezőben, de a WTA-rangsor alapján a magyar teniszezőnő volt papíron az esélyesebb.

Az első szett egy óra tíz percig tartott és egy elveszett Babos adogatójátékkal kezdődött, azonban a világranglistán 112. magyar teniszező nem esett össze a breakhátrányban, hanem kiegyenlített. A két egyenlő fél párharca aztán a rövidítésig tartott, amit Babos 7-5-re nyert és hozta a szettet.

A második játszma is inkább az idegek harca volt, amely majd egy óráig tartott, és amelyben a játékosok ötször bukták el a saját adogatásukat, ebből a magyar játékos csak kétszer, ami a sikerhez vezető kulcs volt. Hiszen a magyar teniszezőnő így végül 6:4-re győzött a második szettben, így egy maratoni meccsen, de nyert és készülhet a főtáblán az első fordulóra, ahol egy kis szerencsével akár egy szintén selejtezős ellenfele is lehet majd.

Tenisz, US Open, selejtező, 2. forduló: Babos Tímea (112.)- Varvara Lepchenko (amerikai, 118.) 7:6, 6:4