• 2024 04 20

Babos a főtábla küszöbén a US Openen

Fucsovicsnak már az első forduló sem lesz egyszerű New Yorkban

Babos Tímea második meccsét is megnyerte a selejtezőben az Egyesült Államok Nyílt Teniszbajnokságán, a US Openen, miközben sorsoltak a főtáblára is.

A világranglistán 112. soproni játékosra a második fordulóban a spanyol Lara Arruabarrena Vecino (157.) várt, akitől Babos eddig mindig kikapott. Szám szerint négyszer. Ezúttal azonban csak az első szettben és ott is csak rövid ideig tűnt úgy, hogy marad a spanyol győzelmi sorozata. Hiszen a nyitó felvonás váltakozó csatájában 5:4-nél három bréklabdához jutott Babos, amit ki is használt.

A második játszma pedig viszonylag sima volt, hiszen 1:1 után a magyar játékos öt játékot nyert sorozatban, így 1 óra 18 perc alatt nyerte a találkozót. 

A főtábláért pedig jöhet magyar idő szerint pénteken este az eddigi legnehezebb ellenfél, az amerikai Varvara Lepchenkó, aki 118. az aktuális világranglistán. A két játékos eddig négyszer találkozott: Babos 2012-ben Cincinnatiben 7:6, 6:4-re, 2013-ban Kantonban 7:6, 7:5-re, 2017-ben Indian Wellsben 4:6, 7:6, 6:2-re, míg idén Cagnes-sur-Merben 6:4, 6:3-ra győzött.

US Open, selejtező, 2. forduló:
Babos Tímea (19.)-Lara Arruabarrena Vecino (spanyol) 6:4, 6:1

Eközben sorsoltak a US Open főtáblájára is. Az egyedüli magyarként alanyi jogon főtáblás Fucsovics Márton ezúttal sem volt túl szerencsés, miután tavaly az első fordulóban négyszettes csatában maradt alul a későbbi bajnok Novak Djokoviccsal szemben New Yorkban. Ezúttal a 17. helyen kiemelt Nikoloz Baszilasvilivel találkozik majd az nyitó körben.

A legmagasabban rangsorolt magyar teniszező idén ötödször találkozik majd Baszilasvilivel. A mérlege szinte tökéletes 2019-ben, hiszen háromszor is legyőzte aktuális ellenfelét. Februárban Rotterdamban kemény pályán és áprilisban Monte-Carlóban salakon nyert, májusban a római salakon a 27 éves Baszilasvili győzött, majd júniusban a stuttgarti füves pályás vidalon ismét Fucsovics győzött.
 Továbbjutás esetén Fucsovicsra a 34 esztendős cseh Tomas Berdych vagy egy selejtezős ellenfél vár a 64 között.