• 2024 04 19

Döntetlent játszott a Fradi az EL-selejtezőben

Nagy esély a csoportkörbe jutásra

A litván bajnok otthonában folytatta kupaszereplését a Ferencváros, immár az Európa Ligában, múlt heti BL-veresége után.

A Dinamo Zagrebnél könnyebb ellenfél ellen bizonyíthatta a Fradi, hogy a Bajnokok Ligájában elszenvedett hazai pofon után fel tudodd állni.

Óvatosan, védekezésre koncentrálva kezdték a mérkőzést a csapatok. A Suduva játszott mezőnyfölényben , de a magyar bajnok nem engedte, hogy a hazaiak eljussanak a támadásbefejezésig. Igaz a zöld-fehérek támadásaiban sem volt ötlet, így a kiegyenlített első félidő, gól nélkül zárult. A szünet után aktívabb lett az FTC, de hiába alakított ki több helyzetet a litván kapu előtt, mint tette az első játékrészben emlékezetets mozzanatot így is jóindulattal jegyezhettünk fel. Fölényben volt a magyar bajnok, de hiányzott az átütőerő a játékából, a Suduva pedig ahogy közeledett a mérkőzés végét jelző sípszó csak arra koncentrált, hogy ne kerüljön hátrányba a budapesti visszavágó előtt.

Európa-liga, selejtező, 4. forduló, első mérkőzés:
Suduva (litván)-Ferencváros 0-0

Marijampole, 6000 néző, v.: Schüttengruber (osztrák)
sárga lap: Zivanovic (87.)

Suduva: Kardum - Svrljuga, Kerla, A. Jankauskas, Hladik, Zivanovic - Matulevicius, Verbickas, Topcagic (Vezevicius, 92.) - Renan (E. Jankauskas, 78.), Tadic (Gotal, 70.)

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister - Nguen (Bőle, 87.), Sigér, Skvarka (Varga, 76.), Haratin, Zubkov - Boli (Priskin, 67.)