• 2024 03 29

Magyar vitorlás sikerek az előolimpián

Berecz győzött, Érdi a harmadik helyen

Már az éremfutam előtt behozhatatlan előnnyel áll Berecz Zsombor a mezőny élén a tokiói előolimpián, így a medal race előtt már megnyerte a versenyt. Érdi Mária pedig a harmadik helyről vág neki az éremcsatának.

Az olimpia tesztverseny utolsó napjá erős szélben versenyzett a finndingis világbajnok Berecz Zsombor, aki előbb második, majd a tizedik futamban a 13. helyen végzett.  Azonban a közvetlen riválisok helyezései miatt Berecz előnye nemcsak megnőtt, hanem el is dőlt, hogy már az éremfutam előtt megnyerte a versenyt.

Érdi Mária a kilencedik futamban 9. lett és akkor összetettben ő állt az élen a laser radialban. A második futam rajtjánál egy hínárcsomó megnehezítette a rajtját, onnan küzdötte vissza magát, így végül az összetett 3. helyéről várhatja a csütörötki éremfutamot. Elsőként a belga Emma Plasschaert várhatja az éremfutamot, aki 2018-ban világbajnoki aranyérmet szerzett, a második pedig a riói olimpiai bajnok, a holland Marit Bauwmeester. Az idei világbajnok, a dán Anne-Marie Rindom csak a 11. lett, így nem lesz ott a legjobbak között.

 

Vadnai Benjamin a 17. helyen zárta az előolimpiát.Míg Gyapjasék összetettben a 20. pozícióban fejezték be a versenyt.