• 2024 04 19

Háromból egy siker a US Openen

Babos jutott csak tovább az első fordulóból.

Babos Tímea sikerrel vette az első akadályt a US Open női selejtezőjében, míg Bodnár Anna a hétfőn kiesett Stollár Fannyhoz hasonlóan búcsúzott az idei negyedik Grand Slam kvalifikációjában.

 Három szettben jutott a selejtező második fordulójába Babos Tímea a US Openen. A  Nara Kurumi elleni meccsének félórás első játszmája viszonylag sima volt. 2:0-ra, majd 5:1-re is vezett Babos, ekkor még brékelt is. A második szettben aztán a japán fordított, így jöhetett a döntő játszma, ahol Babos a harmadik játékban elvesztette a szerváját, de aztán gyorsan vissza is szerezte, majd újra brékelt. 4:2 után pedig már kézben volt a találkozó és kihasználva második mérkőzéslabdáját, bejutott a selejtező második fordulójába.

A magyar játékos következő ellenfele Lara Arruabarrena lesz, aki a 157. a WTA világranglistáján.  A két teniszező eddig négyszer találkozott: Arruabarrena 2013-ban Eastbourne-ben 6:4, 6:4-re, 2015-ben Nürnbergben 6:2, 7:5-re, tavaly a Roland Garroson 7:6, 6:3-ra, míg idén Bogotában 6:7, 6:4, 6:1-re győzött.

A másik két magyar viszont már kiesett New Yorkban. Stollár Fannyhoz hasonlóan Bondár Anna számára is már az első fordulóban véget ért az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezője. A világranglistán 198. magyar játékos kedden a hazai Hailey Baptiste ellen lépett pályára, és két sima szettben ki is kapott.  Stollár Fanny már hétfőn búcsúzott az év negyedik Grand Slam-viadalának kvalifikációjától. Babos csütörötkön folytatja.


    US Open, női selejtező, 1. forduló: Babos Tímea (19.)-Nara Kurumi (japán) 6:1, 4:6, 6:3, Hailey Baptiste (amerikai)-Bondár Anna 6:3, 6:1