• 2024 04 23

Vörös Virág sporttörténelmet írt Frenstatban

A magyar síugró hölgy újabb nagy ugrása

Karrierje első Grand Prix versenyén pontszerző lett Vörös Virág. A kőszegi síugró hölgy a 23. helyet szerezte me a csehországi Frenstatban vasárnap. A cseh helyszínen Kontinentális Kupát is rendeztek pénteken és szombaton. A két magyar indulóval. 

A síugró Nyári Grand Prix női kiírásának utolsó versenyét rendezték Csehországban. Vörös Virág nagy várakozással tekinthetett a hétvége elé, hiszen remekül szerepelt a nyári Kontinentális Kupa sorozatban és kezdésnek pályafutása során először bejutott a vasárnapi Grand Prix főversenyre is, a 28. helyet megszerezve. 

A próbasorozatban Virág 86,5 méterre repült, majd a míg élesben, azaz az első sorozatban 88 méterre ugrott, a zsűritől pedig 93,7 pontot kapott, amivel továbbjutott. Ezzel eldőlt, hogy a második körben is versenyben maradt, amivel sporttörténelmet írt, hiszen ez a pontszerzést jelentette a kőszegi lány számára.

A második körben Vörös Virág javítani tudott, ezúttal 92 méterig szállt, ami összességében 176,2 pontot eredményezett a számára, így a 23. helyen végzett.  

Vörös Virág így első magyarként végzett pontszerző helyen a női Grand Prix-n. Ezzel pedig a legfontosabb cél teljesült, azaz innentől kezdve szabadon indulhat a Világkupában és talán nemsokára újra lehet magyar pontszerző a VK-sorozatban is. Ilyenre utoljára 1984-ben Fischer László volt képes. 

A Kontinentális Kupában a férdiaknak is rendeztek versenyt a hétvégén. A két magyar induló Török Eduárd 90 méteres kísérlete a 40., míg Molnár Flórián 86 méteres ugrása a 48. helyezéshez volt elegendőpénteken.  Szombaton mindkét magyar előrébb lépett, Török Eduárd (87,5 m) 39., míg Molnár Flórián (85 m) a 46. helyen fejezte be szereplését.