• 2024 03 29

MTK győzelem az örökrangadón

A kék-fehérek nyerték a bajnoki döntő visszavágóját

Rögtön rangadóval indult a női első osztályú bajnokság. Hiszen a tavalyi finálé visszavágóját rendezték az első fordulóban, ahol meglepetésre az MTK legyőzte az FTC-t, amely kedden még BL-selejtezőt játszott.

Kedden BL meccs, szombaton bajnoki rangadó. Így festett a Fradi női focistáinak heti programja. A zöld-fehérek veretlenül ugyan, de elbukták a nemzetközi kupaselejtezőt, így érthető volt, hogy kettős elánnal játszottak a tavalyi ezüstérmes ellen, hogy a tavalyi hazai veretlenség megmaradjon.

A Fradi halasztott volna, amibe az MTK nem ment bele, ám a meccset az NB I-es férfi bajnoki miatt így is a BKV Sporttelepen rendezték.

A bajnok rohamaival kezdődött a találkozó, előbb Csiki, majd Kocsán szerezhetett volna gól, ugyan előbbi lövése kapufa lett, de gól nem született, ahogy Fenyvesi próbálkozásából sem. 

A második játékrész is Fradi-ziccerrel indult, ezúttal Pusztai volt pontatlan. A mérkőzés hajrájában aztán az MTK szerzett vezetést. Turányi egy kapu előtti kavarodást kihasználva lőtt gólt. Az utolsó negyedóra ismét az FTC rohamairól szólt, de Szőcs remekül védett, így az idény első bajnoki rangadóját a tavalyi második nyerte.

Jet-Sol Liga Női NB I, 1. forduló
MTK Hungária - FTC-Telekom 1-0 (0-0)
BKV Előre Sporttelep
MTK Hungária: Szőcs - Nagy L., Demeter, Turányi, Pinczi (Papp D., 57.) – Magyarics, Nagy Á. (Palkovics, 62.), Csányi, Németh L., Csolti – Milunovic (Oláh, 88.).
FTC-Telekom: Samu - Mosdóczi, Hasanbegovic, Csigi, Szabó V. – Aleksic (Kapetanovic, 60.) – Pusztai, Fenyvesi, Csiki – Diószegi (Fogl, 74.), Kocsán.
Sárga lap: Kocsán (43.)
Gól: Turányi (73.)

A nap másik mérkőzésén: ETO FC Győr - Szent Mihály Szeged-Fitsport 2-0