• 2024 04 26

Kis híján BL-főtábla

A FTC női csapatának nem sikerült a bravúr

Ferencváros női labdarúgócsapata 2-2-es döntetlent játszott a Spartak Suboticával a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában, így rosszabb gólkülönbsége miatt második helyre szorult szerb riválisa mögött, és nem jutott tovább.

Bajnok és kupagyőztes FTC, a Slovan és Agarista elleni BL-selejtezőjét is megnyerte. A csoport utolsó mérkőzésén a szintén hat ponttal álló Spartakkal ellen azonban győznie kellett, hogy megszerezze a csoport első helyét és ezzel a Bajnokok Ligája főtáblájára jutást.

A meccs egy Samu Anna védéssel kezdődött, majd Pusztai, Mosdóczi és Fenyvesi lövéséből sem lett gól. A 20. percben aztán Vágó Fanny megszerezte a vezetést az FTC-nek. A fordulás után az 55. percben Filipovic egyenlített, ezzel ismét a szabadkai együttes állt továbbjutásra. A 77. percben Vágó duplázott, azonban hiába vezetett és állt továbbjutásra a Fradi ez mindössze két percig tartott. Ekkor Matic egyenlített és a 2-2 maradt a végeredmény is. Ezzel pedig a Spartak jutott be a Bajnokok Ligájába.

Női labdarúgás, Bajnokok Ligája, selejtező, 5. csoport, 3. mérkőzés
Pozsony, Stadion Pasienky, 

FTC-Telekom - ZFK Spartak Subotica 2-2 (1-0)
FTC: Samu – Mosdóczi, Rőhberg, Zlidnis, Erman (Szabó V., 68.) – Aleksic – Csiki, Fenyvesi, Pusztai (Kapetanovic, 82.) – Diószegi (Kocsán, 56.), Vágó.
ZFK Spartak: Kostic – Adamek, Slovic, Vajda, Lukas – Porter, Pavlovic, Fiedler – Filipovic, Delgadillo (Baka, 88.), Matic (Williams, 82.).
Sárga lap: Aleksic (66.), illetve Adamek (74.)
Gól: Vágó (20., 77.), illetve Filipovic (55.), Matic (79.)