• 2024 04 24

Győzött a Debrecen és Fehérvár, kikapott a Budapest Honvéd

Két hazai és egy "majdnem" hazai diadal

A MOL Fehérvár FC 2-0-ra nyert a Puskás Akadémia FC otthonában, a Debrecen hazai pályán 4-1-re legyőzte a Kisvárda csapatát, a Paksi FC házigazdaként 3-1-re legyőzte a Budapest Honvéd csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának vasárnapi játéknapján.

 

A Fejér megyei rangadó első félidejében a Puskás játszott veszélyesebben, gyors, kombinatív támadásai többször okozott zavart a vendégvédelemben. A Fehérvár FC többet birtokolta a labdát, azonban ritkán jutott el a hazai kapuig, s ellenfeléhez hasonlóan nem talált a kapuba.
Fordulást követően azonnal megszerezte a vezetést a fehérvári gárda: a Kovács István buktatásáért megítélt tizenegyest Huszti Szabolcs lőtte magabiztosan Hegedüs Lajos kapujába. Felrázta a Puskást a kapott gól, mert néhány perc alatt három hatalmas lehetőséget hagyott ki. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, sorra dolgozták ki a helyzeteket, ám mindet kihagyták vagy Kovácsik Ádám védett. A Fehérvár FC tíz perccel a rendes játékidő vége előtt döntötte el a meccset: Ivan Petrjak első labdaérintéséből kiugratta Futács Márkót, aki a kapust is kicselezve lőtt a hálóba.

OTP Bank Liga, 2. forduló: Puskás Akadémia FC - MOL Fehérvár FC 0-2 (0-0) , Felcsút, 1712 néző, v.: Kassai
gólszerzők: Huszti (48., tizenegyesből), Futács (80.)
sárga lap: Nagy Zs. (10.), van Nieff (33.), Szolnoki (50.), Hadzsiev (76.), illetve Juhász R. (34.)

PAFC: Hegedüs L. - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. - Van Nieff, Radics (Tamás N., 79.) - Sós (Kiss T., 64.), Knezevic, Henty - Vanecek

Fehérvár: Kovácsik - Nego, Juhász R., Fiola, Hangya - Kovács I., Hadzic (Petrjak, 79.), Pátkai, Huszti (Nikolov, 68.) - Hodzic (Milanov, 65.), Futács


Bátor játékkal kezdte a mérkőzést a Kisvárda a debreceni Nagyerdei stadionban. Már a negyedik percben óriási gólszerzési lehetőség adódott Gosztonyi előtt, a csatár azonban kihagyta a helyzetet. Az első negyedóra végén a DVSC megszerezte a vezetést, egy lecsorgó labdát Szatmári öt méterről helyezett a kapuba. Bő tíz perccel később növelte előnyét a hazai együttes, Varga Kevin szabadrúgásból csavart a jobb felső sarokba. Szinte azonnal, a frissítő szünetet követően Grozav találatával szépített a Kisvárda. A hőség ellenére a második félidőben is jó iramú mérkőzést láthatott a közönség, a védekezéssel keveset foglalkoztak a felek, így mindkét csapat előtt több gólszerzési lehetőség adódott. A Debrecen a félidő közepén Garba, a hosszabbítás utolsó percében pedig Pávkovics találatával végül magabiztos győzelmet aratott. A hajdúságiaknak ez volt az első mérkőzésük az új idényben, ugyanis a Ferencváros elleni találkozót az első fordulóból elhalasztották.


Debreceni VSC-Kisvárda Master Good 4-1 (2-1), Debrecen, 4540 néző, v: Andó-Szabó

gólszerzők: Szatmári (13.), Varga K. (25.), Garba (62.), Pávkovics (94.), illetve Grozav (28.)

sárga lap: Garba (8.), Ferenczi (56.), illetve Melnyik (12.), Kovácsréti (29.), Lucas (40.), Cukalasz (66.), Protic (84.)
DVSC: Nagy S. - Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Tőzsér - Varga K., Haris, Trujic (Csősz, 79.) - Zsóri (Szécsi, 59.), Garba (Adeniji, 88.)
Kisvárda: Minca - Melnyik, Beriosz, Kravcsenko, Protic - Lucas, Cukalasz (Karaszjuk, 77.) - Hugo Seco (Sassá, 70.), Grozav, Kovácsréti - Gosztonyi (Tischler, 63.)

A Paksiak négyéves nyeretlenségi sorozatukat szakították meg a kispestiekkel szemben, ugyanis 2015 augusztusa óta 11 mérkőzésen hétszer kikaptak és négyszer döntetlent játszottak a fővárosi riválissal.
Az előző idényben negyedik és kupadöntős Honvéd mostani kudarcával továbbra is pont nélkül áll.

 

Az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott, viszont komoly helyzet egyik fél előtt sem adódott. Később mindkét csapat beadásokból veszélyeztetett, ugyanakkor a csatárok ha centikkel is, de lemaradtak a labdáról, így gól továbbra sem született, mígnem a vendégek védelmi megingását kihasználva Remili juttatta előnyhöz hazaiakat. A szünet előtt a kispestiek egyenlítését Holczer bravúros védéssel akadályozta meg, míg a túloldalon Hahn nem hibázott, így a lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks kétgólos előnnyel vonulhatott szünetre.
A sérülésektől tizedelt kispestiek a folytatásra sem tudtak újítani, sőt a paksiak egyre nagyobb fölényben futballoztak, harmadik találatukkal pedig eldöntötték a három pont sorsát, előnyük akár tovább nőhetett volna, de Remili emelése a keresztlécen csattant. A hátralévő időben a vendégek erejéből már csak a szépítésre futotta, a hajrában már hiába gyakoroltak nyomást a sokkal koncentráltabban, határozottabban és pontosabban futballozó Paksra.


Paksi FC-Budapest Honvéd 3-1 (2-0), 
Paks, 2311 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Remili (35.), Hahn (45+1., 63.), illetve Moutari (76.)
piros lap: Batik (87., Honvéd)
sárga lap: Könyves (71.), illetve Uzoma (31.), Ikenne-King (62.), Batik (84., 87.)

Paksi FC: Holczer - Osváth, Lenzsér, Fejes, Szabó J. - Papp, Berdó, Bartha, Remili (Cseke, 67.) - Hahn (Windecker, 81.), Könyves (Böde, 86.)

Budapest Honvéd: Berla - Batik, Kamber, Lovric - Uzoma, Ikenne-King, Moretti (Moutari, 75.), Banó-Szabó, Kukoc (Egerszegi, 57.) - Kulacs (Cipf, 57.), N'Gog