• 2024 04 25

Munkához látott az új edző Miskolcon

Jégre léptek

Csütörtökön megtartotta első hivatalos edzését a DVTK-Jegesmedvék új vezetőedzője Marcel Rodman. Bemutatkozott Daniel Eriksson, a svéd mentoredző feladata az utánpótlás fejlesztése lesz Miskolcon a jövőben.

Csütörtökön 23 játékos vett részt a keret első hivatalos edzésén. Egyedül Jesse Dudas hiányzot Marcel Rodman első hivatalos tréningjéről. 

A DVTK-Jegesmedvék hivatalos sajtótájékoztatóján Egri István a klub elnöke beszélt az idei és jövőbeli elképzelésekről: "Meg tudtuk tartani a csapat magját, és sikerült remek külföldi játékosokat és magyar fiatalokat beépíteni. Lövei Dávid, Farkas Márton, Kiss Patrik és Részegh Tamás is bizonyított már.  Kíváncsian várjuk, hogy ezen a szinten mire lesznek képesek. Továbbá vezetőedzőnket Marcel Rodmant is nagy fogásnak tartom és már most látom, hogy az ambíciójával és a tenni akarásával nem lesz probléma. A másik terület az infrastruktúra, hiszen egy új metodikai központot építettünk, felújítottuk az öltözőket, komplett LED világítást építettünk ki, amit kiegészítettünk látványelemekkel, nem utolsó sorban korszerűsítettük hő és füstelvezető rendszerünket."

 "Örülök, hogy vége van a nyárnak és megkezdtük a jeges felkészülést. - mondta Marcel Rodman -  A legfontosabb, hogy a srácok egészségesen kezdték meg a munkát. A mai nap volt az első hivatalos edzés a tesztek után. A fiúk keményen dolgonak és motiváltak. Sok munka vár a lábakra, hiszen most fel kell készítenünk a testüket a szezonra."

 "Azért vagyok itt, hogy segítsek a klubnak egy olyan struktúrát kialakítani, amiben a sikeres fiatal jégkorongozókat nevelhetünk ki. - kezdte Daniel Eriksson -  Remélhetőleg néhány éven belül már a felnőtt csapat ajtaján fognak kopogtatni a srácok. Első lépésként szeretném, ha minél több játékosunk szerepelne az utánpótlás válogatottakban, ez egy jó kiinduló pont lenne."

 "Ő az a szakember akire régóta vártuk, hiszen elit közegből érkezik, a svéd hokikultúrát nem kell külön bemutatni. - mondta a mentoredzőről Egri István -  Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat fog hozzátenni a DVTK Jegesmedvék utánpótlásának fejlesztéséhez. Az volt a kérésünk felé, hogy fedezze fel azokat a tehetségeket, akik Miskolczi Márk, Ritó László és Láda Balázs nyomdokaiba léphetnek.