• 2024 04 26

Újabb magyar bronzérem az u23-as evezős világbajnokságon!

Preil Vivien és Gadányi Zoltána normálsúlyú kétpárban állhatott fel a dobogóra

Második érmét zerezte a magyar csapat a korosztályos evezős világbajnokságon Floridában!

Preil Vivien és Gadányi Zoltána normálsúlyú kétpárban magabiztosan, legjobb idővel jutott a döntőbe, így bizakodók lehettünk a mai finálé előtt. A páros igazolta is jó formáját és a görög és az ausztrál kettős mögött harmadikként ért célba. A táv harmadánál alakult ki a végső sorrent a z első három helyen, és gyakorlatilag az egységek közötti távolság sem változott érdemben, tehát mondhatnánk unalmas verseny volt, ám magyar szemmel nem volt az. Végig remek tempóban hasították a vizet a nemzeti színű evezők, de a mieink tíz másodperccel elmaradtak előfutambeli idejüktől, míg a riválisok javítottak. A befutónál másfél hajó különbséggel követték egymást a dobogósok, a harmadik helyen a magyar hajóval. 

Nyolcasunk, Dobai Tamás, Király Csaba, Kunstár Márk, Kiss Norbert, Szlovák Rajmund, László Péter, Gerei Tamás, Hopp Márton és kormányos Szalkai Ádám második helyen futott át a célvonalon a három tagú B döntőben, így nyolcadik lett.

Preil Vivien és Gadányi Zoltána normálsúlyú kétpárban elért bronzérme mellett, szombaton a Szabó Bence, Furkó Kálmán duó lett harmadik a férfi könnyűsúlyú kétpárevezősök versenyében, így két éremmel térhet haza a magyar küldöttség Sarasotából.