• 2024 04 25

Bronzérmes a Szabó-Furkó könnyűsúlyú kettes az u23-as evezős világbajnokságon!

Tíz éve nyert érmet utoljára magyar egység a korosztályos világbajnokságon

A Sarasotában rendezett U23-as Világbajnokság szombati döntőjében Szabó Bence és Furkó Kálmán a könnyűsúlyú kettesek döntőjében a harmadik helyen ért célba!.

A Győri Atlétikai Club és a Szolnok versenyzője óriási, rég látott magyar sikert ért el, ugyanis a két fiatal evezős, eredményével a 2009-ben ezüstérmet szerző Simon-Juhász páros nyomdokaiba lépett. A Szabó-Furkó duó a táv legnagyobb részében a negyedik helyen haladt, az ausztrál hajótól egy másodperccel lemaradva. Bence és Kálmán egy rendkívül jól kivitelezett hajrával folyamatosan jött fel az éremszerző pozíciók felé az utolsó 300 méteren, végül az ausztrálokat megelőzve, csupán 9 századmásodperccel maradtak el az ezüstéremtől. Így a mieink az olasz és német egységek mögött harmadikként értek célba, ezzel egy szenzációs világbajnoki bronzérmet nyerve!

A nap másik magyar érdekeltségű döntőjében Danó Dániel, Szabó Márton, Ács Kristóf és Bácskai Máté szoros versenyben ötödik lett a normálsúlyú négyesek B döntőjében, ezzel a 11. helyen zárták a versenyzést.