• 2024 03 28

Vizes vb - Elvesztette a bronzmérkőzést a női vizilabda válogatott

Több esély volt a győzelemre

A negyedik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon: Bíró Attila együttese a pénteki bronzmérkőzésen 10-9-es vereséget szenvedett az ausztrál csapattól.

Két egyforma csapat találkozóján a rutin győzött. Folyamatosan döntetleközeli eredményt mutatott a tábla, de a mieink voltak azok, akiknek futniuk kellett a z eredmény után. Szívós munkával tartotta az egygólos különbséget a magyar válogatott, sőt több alkalma adódott az utolsó percekben, hogy megfordítsa az eredményt és megszerezze a bronzérmet, de sorra maradtak ki a ziccerek. Végül a győzelmet Ausztrália szerezte meg, de inkább a magyarok vetztették el a mérkőzést. 

A világbajnokságon nem sikerült kivívni az olimpiai indulási jogot. Erre még két alkalom nyílik. Először a januári hazai Európa-bajnokságon egy kvótát osztanak ki, majd az olimpiai selejetezőn még hármat.

18. FINA VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU
VÍZILABDA, NŐK A 3. helyért

Ausztrália-Magyarország 10-9 (3-3, 4-3, 1-1, 2-2)

Vezette: Deslieres (kanadai), Teixido (spanyol)

Ausztrália: Palm - Gofers, Buckling 2, Halligan 1, Knox 2, Webster 1, Arancini 3. Csere: Bishop, Ridge 1, Mihailovics, Armit, Steere. Szövetségi kapitány: Predrag Mihailovics

Magyarország: Magyari - Szilágyi 1, Rybanska, Keszthelyi 4, Leimeter 1, Gyöngyössy, Vályi. Csere: Gangl (kapus), Parkes 1, Gurisatti 2, Horváth, Illés, Csabai 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila