• 2020 08 09

A Debrecen sima vereséget szenvedett a Torinótól

A visszavágón csak a tisztes helytállásban bízhat a Loki

A Debrecen Olaszországba utazott az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában. A Torino Alessandriában fogadta a hajdúságiakat.

Rögtön a mérkőzés elején kezébe vette az irányítást a hazai csapat és az első negyed óra után, 11-esből, megszerezte a vezetést. Hiába támadott a Loki a félidő második felében, szögleteken kívül nem veszélyeztette az olasz kaput. Sőt a mérkőzés hajrájában Ansaldi megduplázta a torinoi előnyt. A szünet után is megmaradt a hazai fölény, ami az eredmény tartását jelentette inkább, mint a támadások erőltetését, a debreceniek kontráikra alapoztak. Néhányszor el is jutottak lövésig, de szépíteniük nem sikerült. Zaza vitte be a kegyelemdöfést a 93. percben egy szöglet utáni fejessel, így a Torinó előnye megnyugtatóra nőtt a visszavágó előtt. 

UEFA Európa-liga, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés 
Torino FC – DVSC 3-0 (2-0) 

Giuseppe Moccagatta Stadion, 4376 néző. Vezette: Maae (Dahl, Skytte – dánok) 
Torino: Sirigu – Izzo, Nkoulou, Silva Nascimento – De Silvestri, Baselli, Meite, Analdi – Falqué (75. Lukics), Belotti, Berenguer Ramiro (Zaza 80.) 
DVSC: Nagy S. – Kinyik (Kusnyír 74.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K. (Pintér 85.), Haris, Tőzsér, Szécsi - Zsóri (Garba 46.), Trujics 
Gól: 1-0 Belotti (11-esből, 20.), 2-0 Ansaldi (42.), 3-0 Zaza (92.)
Sárga lap: Varga K. (28.), Pávkovics (53.)