• 2024 04 25

Magabiztos előnyt szerzett a Fradi a BL-selejtező 2. fordulójában

Lanzafame duplázott

A labdarúgó Bajnokok Ligájának második selejtező körében papíron könnyebb ellenfél várt a Ferencvárosra, mint az elsőben.

A máltai bajnok Valetta, egy olyan országot képviselve jött a Groupama Arénába, amelynek labdarúgása rendkívül sokat fejlődött az elmúlt években. Erről mi, magyarok is meggyőződhettünk már. Így, mint ahogy manapság senkivel, aktuális ellenfele esetében sem mehetett biztosra a Fradi. Aztán kiderült, hogy szervezett, de szerényebb képességű, ám elszánt csapattal találta magát szemben a magyar bajnok, amely az első percektől irányította a mérkőzést és egymás után vezette a támadásokat, hogy elegendő előnyt szerezzen a visszavágóra. Az első húsz perc végén aztán első szöglete után meg is szerezte a vágyott vezetést a hazai csapat, igaz Bonello öngólja után. Egy gyors támadás végén Lovrencsics jobbról tekert a kapu elé, amiről Lanzafame centikkel maradt le a hosszú oldalon. Majd negyed órával később ismét az olasz percei következtek, Miután lerántották a kapu előtt, a megítélt tizenegyest a balra vetődő kapus mellett a sértett a kapu jobb oldalába gurította. Még Tocmac lövését sikerült hárítania a máltai kapusnak a hosszabbításban, de így is megnyugtató előnnyel mehetett pihenőre a zöld-fehér alakulat.

A folytatásban sem változott a játék képe, míg Dibusznak alig akadt dolga két helyzetet is elpuskázott a Ferencváros. Előbb Tocmac, majd Zubkov lövését hárította a máltaiak hálóőre. Aztán az 59. percben Bonello Lanzafame emelésével szemben már tehetetlen volt, 3-0!. Tovább támadtak a hazaiak, ám váratlanul, egy kontra végén Messias révén szépített a Valetta. A végére is maradt izgalom, Dibusz bravúrja kellett a kétgólos előny megtartásáhz.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Ferencváros-Valletta (máltai) 3-1 (2-0)

Groupama Aréna, 18 603, v.: Radu Marian Petrescu (román)
gólszerzők: Bonello (19., öngól), Lanzafame (36., 59., előbbit 11-esből), illetve Yuri (85.)
piros lap: S. Borg (94.)
sárga lap: J. Borg (15.), Pulis (35.), Tulimieri (38.), Zerafa (52.)

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Civic - Haratin, Ihnatenko - Zubkov, Skvarka (Sigér, 82.), Nguen (Bőle, 66.) - Lanzafame (Szignevics, 66.)

Valletta: Bonello - Zerafa, J. Borg, S. Borg, Pena Beltre - Pulis (Dimech, 57.) - R. Muscat, Packer (Yuri, 70.), Tulimieri, Nwoko (Piciollo, 82.) - Fontanella