• 2024 04 26

Fantasztikus magyar kezdés az Evezős U23 Világbajnokságon!

A magyar Könnyűsúlyú kettes legjobb idővel jutott döntőbe

Remek magyar eredménnyel kezdődött meg a Egyesült Államokban az Evezős U23 Világbajnokság

Sarasota-Bradentonban Furkó Kálmán és Szabó Bence kezdte meg a magyarok szereplését, méghozzá nem is akárhogyan! Az előfutamban könnyűsúlyú kettesünk kezdetben harmadik helyen versenyzett, féltávnál még két másodperc hátrányban az élen haladó olaszok mögött. A fiúk ezek után tempót emelve folyamatosan csúsztak fel, majd az utolsó 300 méteren élre álltak és rendkívül magabiztosan hajrázva maguk mögé utasították az olasz és német ellenfeleiket. Így legjobb előfutam idővel, fantasztikus versenyben vívta ki magának a Vb döntőbe jutást. A páros szombaton áll rajthoz újra, a könnyűsúlyú kettesek döntőjében.

Danó Dániel, Szabó Márton, Ács Kristóf és Bácskai Máté negyedik lett a normálsúlyú négypárevezősök előfutamában, ezzel reményfutamba jutott. Csütörtökön magyar idő szerint 19 órakor próbálják meg újra a legjobb 12 közé jutást.

Porvázsnyik Patrik az elmúlt héten kulcsfontosságú szerepet töltött be az U23-as magyar csapatban, hiszen Dobai Tamás kései kiérkezéséig a nyolcasunk készülését segítette minden edzésen. A vb "nulladik" napján rajthoz állt a tartalékok számára megrendezett versenyen egypárevezősben, ahol második helyen ért célba.

Csütörtökön a másik két magyar egység is bemutatkozik a korosztályos Világbajnokságon.

Magyar idő szerint délután három órakor Preil Vivien és Gadányi Zoltána normálsúlyú kétpárevezősben áll rajthoz. Férfi nyolcasunk (Dobai Tamás, Király Csaba, Kunstár Márk, Kiss Norbert, Szlovák Rajmund, László Péter, Gerei Tamás, Hopp Márton és kormányos Szalkai Ádám) 15:55
órakor rajtol.

A magyar csapat:
Férfiak:
Normálsúlyú négypárevezős: Danó Dániel, Ács Kristóf, Bácskai Máté, Szabó
Márton; edző: Mácsik Miklós.
Könnyűsúlyú kettes: Szabó Bence, Furkó Kálmán; edző: Molnár Dezső.
Nyolcas: Kiss Norbert, Hopp Márton, Király Csaba, Kunstár Márk, Gerei
Tamás, László Péter, Szlovák Rajmund, Dobai Tamás, kormányos: Szalkai
Ádám (tartalék: Porvázsnyik Patrik); edző: Tevesz László.
Nők:
Normálsúlyú kétpárevezős: Preil Vivien és Gadányi Zoltána; edző: Molnár
Zoltán.
Szövetségi kapitány: Szierer János.