• 2024 04 18

Sorsoltak a nemzetközi kupák 3. fordulójára

Komoly ellenfelek jöhetnek

Ugyan még nem vették sikerrel a második kört, de már ismertek a magyar kupaszereplők lehetséges ellenfelei.

A Ferencváros továbbjutása esetén a grúziai FK Saburtalo és a horvát Dinamo Zagreb párharc győztesével találkozhat a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában. A harmadik kör első mérkőzéseit augusztus 6-7-én, a visszavágókat augusztus 13-án rendezik. A Zagreb most kapcsolódik be a selejtező küzdelmeibe, míg a Saburtalo a moldovai Sheriff Tiraspolt verte ki 4-3-as összesítéssel. Amennyiben az FTC kiesik a BL-ben a Vallettával szemben, úgy az Európa-liga harmadik selejtezőkörében a bajnokok ágán az andorrai FC Santa Coloma és a kazah FC Asztana párharcának továbbjutójával találkozik.

Az Európa Ligában a harmadik kör már nemcsak a Debrecennek lesz nagyon nagy erőpróba. Hiszen a DVSC-nek már a második fordulóban a Torinó ellen sincs könnyű dolga. A Budapest Honvéd ellenfele a görög AEK Athén lehet, abban az esetben, ha a kispesti együttes sikerrel veszi a román Cariova elleni párharcot. Amennyiben továbblép, a Fehérvár FC az észt Flora Tallinnal vagy a német Eintracht Frankfurttal találkozik, míg a Debrecenre a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk és a dán Esbjerg párharcának továbbjutója vár.

A főtáblára jutáshoz négy párharcot kell nyerni. A harmadik selejtezőkör első mérkőzéseire augusztus 8-án, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.