• 2024 04 24

Remeklő magyarok a teniszvilágban

Balázs nagyot javított, Fucsovics továbbjutott

Balázs Attila két szoros játszmában kikapott a szerb Dusan Lajovictól az umagi salakpályás férfi tenisztorna vasárnapi döntőjében, igaz ezzel is 66 helyet javított a világranglistán.

A selejtezőből a főtáblára került Balázsnak ez az első döntője volt ATP-tornán, Lajovicnak a második, az elsőt áprilisban Monte-Carlóban elveszítette. Ezúttal biztosan győzött a szerb Balázs Attila ellen 7:5, 7:5. 

A magyar teniszező azonban így is hatalmasat ugrott előre a világranglistán, hiszen 66 helyet javítva legutóbbi pozícióján a karriercsúcsot jelentő 141. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, amelynek élén továbbra is a szerb Novak Djokovic áll.

A hétfőn kiadott legfrissebb ranglistán a legjobb száz között egyetlen magyarként továbbra is Fucsovics Márton található, aki az 50., de következő héten ennél biztosan előrébb fog rukkolni legalább két helyet, miután győzött a hamburgi tenisztorna első fordulójában. Fucsovics két sima szettben győzte le a német Philipp Kohlschreibert, aki 72. a világranglistán. 

1. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Philipp Kohlschreiber (német) 6:3, 6:0