• 2024 03 29

Öt gólt rúgott a Fehérvár Idegenben

Loic Nego mesterhármast szerzett

Montenegróban kezdte a idei nemzetközi kupaszereplését a Fehérvár FC és négygólos sikere fényében már a második fordulóra koncentrálhat.

Ritkán látni, hogy egy játékos egyedül eldönt egy kupapárharcot, de hogy ezt mindössze húsz perc alatt tegye mégannyira sem. Loic Nego ezt tette. Hogy tovább fokozzuk a helyzet történelmiségét mesterhármast ért el és mindhárom gólnál Milanov volt az előkészítő. Gyakorlatilag az első félidő első felében kettősük tízpercenként összehozott egy gólt. Ugyan a második után a hazaiak szépítettek, de ez nem zavarta a fehérváriakat. A második félidőben inkább a hajrára hagyták a góllövést. Előbb Juhász bólintott a léc alá egy beadást, majd Huszti szabadrúgásból lezárta a párharcot. 

Európa-liga selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
Zeta (montenegrói)-Fehérvár FC 1-5 (1-3)

Gradski Stadion, Podgorica, v.: Vadachkoria (georgiai)
gólszerző: Goranovic (18.), illetve Nego (3., 12., 23.), Juhász (86.), Huszti (93.)
sárga lap: Pátkai (58.), Nikolov (64.)

Zeta: Akovic - Tuzovic, D. Vukcevic, Ceklic, Sekulic - Milojko, S. Krstovic (Lambulic, 76.) - Goranovic, S. Vukcevic (Yamoah, 59.), Bosnjak - I. Vukcevic

Fehérvár FC: Kovácsik - Fiola, Juhász, Elek, Stopira - Pátkai (Petrjak, 61.), Nikolov, Hadzic - Nego, M. Scepovic (Futács, 80.), Milanov (Huszti, 64.)