• 2024 04 26

Magabiztos Loki győzelem az EL-ben

Második félidei eredményes játékával eldöntötte a továbbjutást a DVSC

Háromgólos előnye birtokában nyugodtan utazhat a Debrecen az albániai visszavágóra.

Debreceni fölénnyel, de eredménytelen támadásokkal kezdődött az első félidő, hogy aztán a játékrész derekán kiszabadulva saját térfeléről egy mesteri csavarás utáni kapufával vetesse észre magát a Kukesi. Ez a mozzanat volt az egyedüli, amiről a szünetben meg lehetett emlékezni. A fordulás határozottabb Debrecen jött ki a mérkőzésre és tíz perc után meg is szerezte a vezetést a hazai csapat. A frissen igazolt nigériai támadó, Garba vette be az albán kaput közvetlen közelről. Továbbra is a magyar csapat volt támadóbb, majd az utolsó negyed órában Varga Kevin gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás kérdését. A 23 éves támadó, először Trujic centerezését vágta öt méterről az ures kapu közepébe, majd pár perccel később a tizenhatos vonaláról tekert a jobb kapufa mellé. Magabiztos győzelemmel kezdett tehát a DVSC szép születésnapi ajándékkal kedveskedve Herczeg András mesternek.     

Európa-liga, selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
Debreceni VSC-FK Kukesi (albán) 3-0 (0-0)

Debrecen, 10 250 néző, v.: Gishamer (osztrák)
gólszerzők: Garba (54.), Varga K. (77., 83.)
sárga lap: Cuculi (39.), Limaj (67.), Musolli (73.), Teqja (75.), Kitanovski (91.)

Debrecen: Nagy S. - Kusnyír (Kinyik, 89.), Szatmári Cs., Pávkovics, Ferenczi J. - Szécsi M., Haris, Tőzsér, Varga K. - Takács T. (Garba, 52.), Trujic (Csősz, 88.)

Kukesi: Frasheri - Kitanovski, Cuculi, Teqja, Rumbullaku - Limaj, Ethemi (Cyrbja, 72.), Musolli, Rroca (Musta, 76.) - Shkurtaj, Rama