• 2024 04 25

Előnyt szerzett a Ferencváros a BL-selejtezőben

Tokmac volt a nyerőember

A tavalyi sorozatban a Vidi ellen alulmaradt bolgár Ludogorec ellen lépett pályára a magyar bajnok Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjének első körében.

A gyakorlatilag megtelt Groupama Arénában gyors góllal kezdte a mérkőzést a hazai csapat. A 6. percben Lovrencsics jobboldali beadását a norvég légiós, Tokmac ujjheggyel juttatta a bolgár kapuba. Továbbra is lendületben volt a Ferencváros és irányította a játékot, Dibusznak sok dolga nem akadt. A játékrész második felére heverte ki a gyors kapott gól okozta sokkot a Ludogorec és egyre többet birtokolta a labdát, majd egy óriási egyéni hibának köszönhetően a semmiből egyenlíteni tudott. Ihnatenko adott el egy labdát a tizenhatos előtt, Tohibote távoli lövését még kiütötte ugyan a Fradi hálóőre, de a leshatáron álló Swierczok elé, aki közelről nem hibázott. A második félidőre harcos Ferencváros jött ki, és egymás után vezette a támadásokat, aminek egyikéből a hálóba jutott a labda, de les címén érvénytelenítette a gólt az izraeli játékvezető. Ám ez nem törte meg a hazaiakat, pár percen belül megszerezték a győztes gólt. Tokmac cselezgetett a tizenhatos bal sarkánál, laposan középre gurított és a középen érkező Zubkov Iliev kapus feje fölött perdített a kapuba. A félidő hátralévő részében rákapcsolt a vendég együttes, de érdemi heyzetet nem tudott kialakítani, így a Ferencváros előnnyel várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót.

BL-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
Ferencváros-Ludogorec (bolgár) 2-1 (1-1)

Groupama Aréna, 18 115 néző, v: Semeulevics (izraeli)
gólszerzők: Nguen (6.), Zubkov (65.), illetve Swierczok (31.)
sárga lap: Sigér (86.), illetve Moti (51.), Goralski (61.)

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister - Ihnatenko, Haratin (Sigér, 77.) - Zubkov, Skvarka, Nguen (Varga R., 83.) - Priskin (Lanzafame, 66.)

Ludogorec: Iliev - Ikoko, Terziev, Moti, Nedjalkov - Biton (Marcelinho, 66.), Goralski (Badji, 78.), Djakov - Lukoki (Jorge Intima, 83.), Swierczok, Tchibota