• 2024 03 28

Roland Garros - Babos Tímea és Kristina Mladenovic a női páros bajnokai

Második Grand Slam elsőségét szerezte a magyar, francia páros

A második helyen kiemelt magyar, francia duó sorozatban harmadik Grand Slam-döntőjére készült, az előző kettőt azonban elvesztette. Párosuk eddig egy GS-trófeát gyűjtött, a tavalyi Australian Openen, majd Wimbledonban és idén Ausztráliában is kikapott a fináléban. Babos és Mladenovic először jutott el a Roland Garros döntőjébe együtt.

A Cseng, Tuan kínai kettős nem várt döntőbe jutása már önmagában nagy eredmény a távolkeletiek számára, A döntőben pedíg a világ legerősebb pársa várt rájuk. Ezt igazolta is a mérkőzés, hiszen Babosék mindössze 71 perc alatt hódították el a francia nyílt teniszbajnokság női párosversenyének trófeáját. A magyar, francia kettős végig dominált a mérkőzésen. Az első szettben kétszer vette el ellenfele adogatását, mindkétszer első break-labdáját értékesítve. A másodikban sem engedte közel magához a kínai párost, és egy mérkőzéslabdát ugyan még hárított az ellenfél, a másodiknál már nem volt ellenszer. Babosék ezzel megnyerték első döntőjüket a Rolland Garroson, és egymás mögött állva vezetik a WTA páros ranglistáját. 

A 26 éves Babos Tímea 22. tornagyőzelmét aratta párosban, és sikervel ismét magyar tenisztörténelmet írt, a juniorok között 2010-ben elért három diadal után immár a profik között is kétszeres Grand Slam-bajnok, ezzel hazája első olyan női játékosa lett, aki duplázott ezen a szinten!. 

A magyar teniszező javarészt franciául beszélt a díjátadó ünnepségen:
"Gratulálok az ellenfélnek, Kikinek pedig köszönöm, hogy a partnere és a barátnője lehetek. Minden együtt töltött nap olyan, mintha döntőt játszanánk" - jelentette ki meghatottan, majd magyarul is köszönetet mondott családjának és a kilátogató magyar szurkolóknak. "Jövőre találkozunk!" - tette hozzá.

Roland Garros, női páros döntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Cseng Szaj-szaj, Tuan Jing-jing (kínai) 6:2, 6:3