• 2024 04 25

Döntőben a Fradi

Fennállása első BL-döntőjére készülhet a zöld-fehér gárda

Hannoverben találkozott az idei vízilabda BL kiírás nyolc legjobb csapata, akik közül a tegnapi negyeddöntők után állva maradt négy együttes a döntőbe jutásért szálltak medencébe a mai napon.

Az első elődöntőben a szezon során hullámvölgybe kerülő, címvédő Olympiakosz nagy csatában legyőzte az eddig hibátlan Pro Recco-t. A másik ágon a Fradi azzal a spanyol Barceloneta-val találkozott, amelytől a csoportjukban mindkétszer kikapott.

Az első negyedben gyorsan elhúztak a spanyolok két góllal, de a magyar bajnok a dudaszó pillanatában utólérte riválisát. A második játékrész a védelmekről és a kapusokról szólt, egyik fél sem nőtt a másik fölé. A nagyszünet után előnybe kerültek a spanyolok sőt öt perccel a vége előtt két góllal, 7-5-re vezettek. Ám ekkor jött Varga Dénes. Az olimpiai bajnok klasszis három gólt lőtt az utolsó öt percben, sőt egy gólpasszt is kiosztott Jansiknak, amivel megfordította az eredményt a Fradi. A spanyolok leblokkoltak és nem tudtak reagálni a magyarok végjátékban mutatott remeklésére.   

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA NYOLCAS DÖNTŐ
ELŐDÖNTŐ
FTC-Telekom Waterpolo-CNA Barceloneta 9-7 (2-2, 1-1, 2-3, 4-1)

A másik elődöntőben
Pro Recco (olasz)-Olympiakosz (görög) 11-12
Az 5-8. helyért
Waspo Hannover (német)-AN Brescia (olasz) 8-11
Jug Dubrovnik (horvát)-BPM Sport Management (olasz) 11-8