• 2024 04 24

Babosék először finalisták Párizsban

Roland Garros: pazar győzelem az elődöntőben

Babos Tímea az első olyam magyar teniszező lett pénteken, aki  juniorként és profiként is legalább egyszer bejutott a négy Grand Slam-verseny döntőjébe! A pénteki sikerrel az is eldőlt, hogy hétfőtől Kristina Mladenovic lesz – pályafutása során először – a világranglista vezetője, éppen párostársa előtt.

A magyar-francia duó a pénteki második elődöntőben nagyon magabiztosan múlta felül a Mertens és Szabalenka belga-fehérorosz párost, amely idén Indian Wellsben és Miamiban is veretlen maradt. 

 A 35 perces első játszmában Babosék elnyerték ellenfelük adogatását, amit 4-2-ig őrizte majd behúzták a szettet, kihasználva harmadik szettlabdájukat.

A második felvonás is úgy kezdődött, hogy babos Tímea és Krisztina Mladenovic brékelt, és innen már az első szetthez hasonló volt a forgatóköny. A magyar-farncia duó 6-2, 6-1-es sikerével jutott be a döntőbe, ahol a kínai Tuan Jing-jing, Cseng Szaj-szaj kettős lesz az utolsó akadály Párizsban. 

 Tuan 68. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 57. volt. Cseng 101. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 15. pozícióig jutott.

Roland Garros, női páros elődöntő: 
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Elise Mertens, Arina Szabalenka (belga, fehérorosz, 6.) 6:2, 6:1