• 2024 04 20

Roland Garros - Elődöntős a Babos, Mladenovic duó

A magyar hölgy először jutott elődöntőig a francia nyílt teniszbajnokságon felnőttként

Babos Tímea és Kristina Mladenovics óriási mérkőzésen verte a negyeddöntőben a Stosur, Csang ausztrál, kínai kettőst a Roland Garros-on.

A tornán megszokhattuk, hogy a magyar, francia páros nehezen lendül a meccsbe. Ma is ez volt a helyzet. Ugyan a mérkőzés első két játékát megnyerték, de a következő ötöt az ellenfél, és így fél óra alatt oda az első játszma. A folytatásban fordult a kocka, ellenálhatatlan teniszt mutattak be Babosék, csak egyetlen game-t engedélyeztek ellenfelüknek és második játszmalabdájukat beütve kiegyenlítették a szettarányt. A harmadik játszmában összeszedte magát az ötödik kimelt, és 4-1-re elhúzott, talán már a mérkőzést is a kezében érezte. Korai volt. Babosék game-ről game-re nyerték vissza magabiztosságukat és egyenlítettek, majd 6-6-nál következhetett a rövidítés, ahol már nem volt mese. A lélektani előnyben lévő magyar, francia kettős, esélyt sem adott ellenfelének és 7-3-ra nyerte a tie break-et.     

Roland Garros, női páros, negyeddöntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) - Csang Su-aj, Samantha Stosur (kínai, ausztrál, 5.) 3:6, 6:1, 7:6 (7-3)

Az elődöntőbeli ellenfelükre még holnapig várniuk kell Baboséknak. Papírforma szerint a Mertens, Sabalenka belga, fehérorosz kettős lehet az.