• 2024 04 26

Wimbledon - Balázs és Stollár maradt versenyben a selejtezőben

Babos három játszmában búcsúzott

Két magyar maradt állva az egyetlen füvespályás Grand Slam-torna, a wimbledoni angol nyílt teniszbajnokság selejtezőjében, az első forduló után.

Babos Tímea vereséget szenvedett az angol nyílt teniszbajnokság egyéni selejtezőjének 1. fordulójában. Még 2013-ban wimbledoni döntős, ám most a világranglistán a magyar mögött mintegy 140 hellyel hátrébb álló német Lisicki szűk két órás, három 6-3-as játszmát hozó mérkőzésen jutott tovább. Az újra az élvonalba igyekvő német erőteniszének (21 ászt adogatott a mérkőzésen) Babos nem találta az ellenszerét, így legjobb magyar hölgyteniszezőnknek maradt a páros Wimbledonban.

Bondár Anna a lehető legszorosabb kétjátszmás csatában maradt alul a georgiai Ekaterina Gorgodze ellen. Mindkét játszma rövidítésben ért véget, de amíg az elsőben Bondár 5-3-nál a játszmáért adogatott majd két játszmalabdáról vesztette el azt, addig a másodikban ő mentette rövidítésre a szettet, de egyenlítenie nem sikerült, így korán búcsúzott a versenytől.

Stollár Fanny lépett pályára utoljára a magyarok közül, játszott a legtovább és lépett egyedüliként a következő fordulóba a hölgyek közül. A japán Hibino elleni első játszma a küzdelemről szólt és tie break-ben a magyaré lett. A másodikban magára talált az ázsiai és simán egyenlített, sőt a lendülete a döntő játszma első felében is kitartott. 4-1-re vezetett a japán, amikor Stollár varázsütésre magára talált és három játékot nyert zsinórban. Azután 6-6-nál egy break-kel a mérkőzés megnyerése is karnyújtásnyira került, de a japán rögtön visszavette az elvesztett adogatást. 8-8 után Stollárnak ismét sikerült előnybe kerülnie ellenfele adogatását elnyerve, majd a következő jétékban elsőre értékesítette meccslabdáját, és lépett tovább a következő fordulóba. Ott, szerdán, a lengyel Kawa lesz az ellenfele.     

Angol nyílt teniszbajnokság, Wimbledon, női egyes selejtező, 1. forduló:

Sabine Lisicki (német, 263.) - Babos Tímea (124.) 6-3, 3-6, 6-3

Ekaterina Gorodze (georgiai, 150.) - Bondár Anna (185.) 7-6 (7-5), 7-6 (7-4)

Stollár Fanny (229.) - Nao Hibino (japán, 117.) 7-6 (7-2), 2-6, 10-8 

Korábban a férfi egyesek selejtezőjének egyetlen magyarja Balázs Attila meglepően könnyedén jutott túl kanadai ellenfelén. A Peter Polansky elleni két 6-1-es játszma összesen alig több mint háromnegyed óráig tartott. Ő a második fordulóban az ukrán Marcsenko ellen mérkőzik.

Angol nyílt teniszbajnokság, Wimbledon, férfi egyes selejtező, 1. forduló:

Balázs Attila (207.) - Peter Polansky (kanadai, 141.) 6-1, 6-1