• 2024 03 28

Vívó Eb - Csapatbronz férfi párbajtőrben

A női tőrcsapat ötödik

A női tőrözők és a férfi párbajtőrözők folytatták a csapatversenyt a düsseldorfi olimpiai kvalifikációs vívó Európa-bajnokságon.

Utóbbi fegyvernemben elért bronzéremmel háromra emelkedett az aktuális kontinensviadalon megnyert magyar medáliák száma. A Berta Dániel, Koch Máté, Rédli András, Siklósi Gergely férfi párbajtőr kvartett egy Csehország elleni könnyed győzelemmel hangolt a nehezebb csatákra (45-26). A nehezebb csata jött is az Olaszország elleni nyegyeddöntővel, ahol a mieink jó vívással, szoros csatában kerekedtek felül a világranglistán előttük állő riválisukkal szemben. Oroszország következett immár az elődöntőben, és a mieink a lehető legkisebb különbséggel, de vereséget szenvedtek a világranglista-vezető ellen. 20-20 állt a találatjelzőn az utolsó asszó előtt, amit Szuhov 4-3-ra nyert Rédli ellen. A broncsatára egy ugyan csalódott, de magabiztos magyar csapat állt fel Észtország ellen, és meggyőző fölénnyel szerezte meg a harmadik helyet.

A nap másik versenyszámában női tőrcsapatunk a legjobb nyolc között a házigazda Németországgal tlálkozott. A Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra összeállításbú csapatnak nem sikerült a győzelem. A németek végig vezettek, és a végeredmény 31:45 lett. A folytatás az 5-8. helyért következett, Ukrajna legyőzése döntő fölény (44:30), majd a lengyelek elleni sima győzelem a későbbiekre is nagy hatással lehet. Elvégre ez a 45:35 nemcsak azt jelenti, hogy 5. lett a magyar női tőrcsapat az Európa-bajnokságon, hanem négy ponttal többet szerzett a versenytársnál az olimpiai kvalifikációban.

Eredmények. Európa-bajnokság, Düsseldorf. Férfi párbajtőrcsapat, 17 induló:

Nyolcaddöntő: Magyarország-Csehország 45:26 (Siklósi +9, Berta +6, Rédli +4).

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 33:28 (Berta +5, Siklósi 0, Rédli 0).

Elődöntő: Magyarország-Oroszország 23:24 (Berta +2, Rédli 0, Siklósi -3).

A 3. helyért: Magyarország-Észtország 36:25 (Berta +6, Rédli +5, Siklósi 0).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Dánia, 3. Magyarország (Berta Dániel, Koch Máté, Rédli András, Siklósi Gergely).

Női tőrcsapat, 11 induló:

Negyeddöntő: Magyarország-Németország 31:45 (Lupkovics -2, Kreiss -5, Pásztor -7).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Ukrajna 44:30 (Lupkovics +7, Kondricz +4, Kreiss +3).

Az 5. helyért: Magyarország-Lengyelország 45:35 (Kreiss +6, Kondricz +2, Lupkovics +2).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Franciaország, 3. Olaszország, …5. Magyarország (Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra)