• 2024 04 26

Fölényes győzelem Ausztriában a női kézilabda vb-selejtezőn

Győzelmével gyakorlatilag kijutott a világbajnokságra a csapat

Az Ausztria elleni párharc tétje a részvétel kivívása az év végén esedékes Japánban megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

Az első mérkőzésre Grazba kellett utaznia a válogatottnak, és azzal a céllal érkeztek a mieink az osztrák városba, hogy olyan eredményt érjenek el, aminek okán a visszavágónak már ne legyen tétje.

Tíz perc kellett, hogy a magyarok játékba lendüljenek, ekkor még két gólnál nem vezettünk többel. Utána viszont nagyon dinamikus és koncentrált játékot mutattak a lányok és jó védekezésükből kiindulva könnyű gólokat szereztek. A szünetre tizenegy gólos előnyre tettek szert (20-9). A második félidőben sem változott a játék képe, a fiatalok kaptak játéklehetőséget, és csak az volt kérdés, hogy a mieink elérik e a negyven lőtt gólt. A párharc eldőlt, a szerdai, zalaegerszegi visszavágó közönsége felszabadult örömkézilabdára szamíthat.

Női kézilabda világbajnoki selejtező, Graz, Ausztria:

Ausztria - Magyarország 23-41 (9-20)

a magyar gólszerzők: Tóth G. 9, Háfra, Klujber 5-5, Schatzl, Faluvégi 4-4, Lukács, Klivinyi, Márton 3-3, Tomori 2, Szabó, Kopecz és Tóvizi 1-1

A magyar női kézilabda válogatott kerete:

Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Grosch Vivien (Dunaújvárosi KKA), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szekerczés Luca (Dunaújvárosi KKA), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lakatos Rita (GVM Europe-Vác), Tóth Gabriella (Érd)
Beállók: Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szabó Laura (Érd), Tóvízi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Klivinyi Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kopecz Barbara (EU-Fire Mosonmagyaróvári KC SE)
Balszélsők: Kazai Anita (Dunaújvárosi KKA), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Edző: Siti Beáta
Kapusedző: Bakos István