• 2020 08 13

Elvesztette a BL-döntőt a Veszprém

Negyedik alkalommal sem sikerült Európa trónjára ülnie a magyar csapatnak

A Veszprém 27-24-re kikapott az észak-macedón Vardar Szkopje csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi fináléjában, a kölni négyes döntő második játéknapján.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, döntő:
Vardar Szkopje (észak-macedón) - Telekom Veszprém 27-24 (16-11)

a veszprémi gólszerzők: Mahé 6, Tönnesen 4, Nenadic 3, Mackovsek, Lékai, Nilsson 2-2, Nagy L., Ilic, Gajic, Terzic, Blagotinsek 1-1

gólok hétméteresből: 4/4, illetve 6/6
kiállítások: 4, illetve 10 perc

A tegnapi elődöntőben megsérült Sterbik Árpád és Nagy László sem akarta kihagyni a döntőt és vállalta a játékot.

Mindkét csapat rendkívül kemény védekezéssel kezdett, de a Vardar hatékonyabbnak, támadásban pedig pontosabbnak bizonyult. A magyar együttes 4-4-ig tudta tartani a lépést, de mivel az észak-macedónok szinte alig hibáztak folyamatosan növelték előnyüket. Védekezésbeli cserékkel próbált javítani a helyzeten a Veszprém, de nem sok sikerrel, a szünetben 16-11 volt oda.
A második félidőt Sterbik Árpád kezdte a kapuban, és néhány védése nyugatatólag hatott a társakra, akik emeltek játékuk sebességén, amivel a magyar bajnok felzárkózott 17-16-ra. Sajnos a lendület átmeneti volt, és rendezni tudta sorait a Szkopje. Olyannyira, hogy állaandósítani tudta egy-két gólos előnyét, és a Veszprém nem játszott annyira pontosan, hogy esélye legyen az egyenlítésre. Így a négyes döntő talán legkevésbé esélyes alakulata, a megszünés szélén álló Vardar lett az idei Bajnokok Ligája sorozat győztese, összességében megérdemelten. A Veszprémnek pedig, hiába küzdött emberfelettit a szezon második felében, nem sikerült megkoronáznia teljesítményét.   

A harmadik helyért lejátszott mérkőzésen:
Barcelona (spanyol)-PGE Vive Kielce (lengyel) 40-35 (20-16)