• 2024 04 24

Roland Garros - Nyolcaddöntős a Babos, Mladenovic duó

Egy szoros és egy sima játszma

A francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában sima kétjátszmás mérkőzésen győzte le kínai riválisát a Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős, a második fordulóban sokkal nehezebb feladat várt rájuk.

A francia Alize Cornet és a horvát Petra Martic neve is jól cseng a szakmában, mindketten TOP50-es játékosok, utóbbi már 16 között van az egyéni versenyben a Roland Garroson. A női párosok első fordulójában egyetlen játékot engedtek ellenfelüknek. A magyar, francia kettős sem véletlenül második kiemelt a tornán, így kiélezett csatára volt kilátás a mérkőzés előtt.

Ezt a várakozást azonban csak az első játszma igazolta. Babosék nem kezdtek jól, rögtön az első játékban elvesztették adogatásukat, 4-4-nél érték utól riválusukat. 5-5-nél ők adogattak és simán hozták azt. Már úgy tűnt rövidítésben döntik el a felek a játszmát, amikor a mieink break-elték ellenfelüket, első játszmalabdájukat beütve hozták a szettet. Martic-ékat sokkolták az első játszma végén történtek, 5-0-nál tudták megnyerni egyetlen jatékukat.   

Roland Garros, női páros, 2. forduló, a nyolc közé jutásért:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) - Alizé Cornet, Petra Martić (francia, horvát) 7:5, 6:1

A nyolcaddöntőben a Friedsam, Siegemund német kettős következik.