• 2024 04 20

Madridi tenisztorna - Fucsovics kikapott Monfilstól

Öt teniszezőnk négy helyszínen lépett salakra kedden

Babos nyolc között van cagnet-sur-mer-i ITF-tornán

Fucsovics Márton a madridi tenisztornán a legjobb 32 között Gael Monfilsal találkozott, és fél óra alatt hozta az első szettet úgy, hogy háromszor vette el a francia adogatását. A második szettben 3-3-nál a magyar figyelme lankadt egy kicsit, ami a játékba, majd a szettbe került. Ahogy fokozatosan játékba lendült a világranglista 18. Monfils, úgy bizonytalanodott el Fucsovics. A döntő játszmát simán nyerte a francia és jutott tovább a nyolcaddöntőbe, ahol Federer vár rá.

ATP tenisztorna, Madrid, a 16 közé jutásért:

Gael Monfils (francia, 18.) - Fucsovics Márton (36.) 1-6, 6-4, 6-2


Babos Tímea a világranglistán egy hellyel mögötte álló ausztrál Priscilla Hon-t verte két rövidítéses játszmában a franciaországi Cagnet-Sur-Merben zajló ITF versenyen. Következő ellenfele, immáron a nyolc között az amerikai Lepchenko lesz.

ITF női tenisztorna, Cagnet-Sur-Mer, Franciaország, a nyolc közé jutásért:

Babos Tímea (137.) - Priscilla Hon (ausztrál, 138.) 7-6 (7-4), 7-6 (7-3)


Piros Zsombor a világranglistán nála 233 hellyel előrébb rangsorolt fehérorosz Gerasimovval találkozott a kazahsztáni Shymkentben. Az első játszma rövidítésben a magyaré volt de aztán győzött a nagyobb rutin és a torna első kiemeltje megfordította a mérkőzést.

ATP Challenger tenisztorna, Shymkent, Kazahsztán, a 32 között:

Egor Gerasimov (fehérorosz, 132.) - Piros Zsombor (365.) 6-7 (4-7), 6-4, 6-2


Ugyancsak a 32 között találkozott egymással a római salakpályás Challenger versenyen Valkusz Máté és Balázs Attila. A két magyar összecsapása az előbbi kétjátszmás győzelmét hozta, amivel kettejük különversenyében a tíz évvel fiatalabb Valkusz 2-1-re szépített. A következő fordulóban a hazaiak versenyzőjével, Gian Marco Moronival mérkőzik meg.

ATP Challenger tenisztorna, Róma, a 32 között:

Valkusz Máté (322.) - Balázs Attila (218.) 6-4, 6-2