• 2024 04 19

Roland Garros - Továbbjutott a Babos, Fucsovics vegyes páros

A olimpiára készül a két legjobb hazai teniszező

Babos Tímea és Fucsovics Márton a francia nyílt teniszbajnokság vegyespárosainak küzdelmeiben a szabadkártyás francia Arcangioli, Lamanine ellen lépett pályára.

A mindkét magyar harmadik versenyszáma a vegyespáros. Miután Fucsovics elvesztette egyesét, és a svéd Robert Lindstedt oldalán a pársok első fordulójában is búcsúzott megszerezte első győzelmét a Roland Garroson. Babos Tímea a vesztett egyes után párosban Kristina Mladenovic társaként sikerrel vette a párost, így neki már volt pozitív élménye a párizsi versenyen. Ezekkel az előzményekkel várták a mérkőzést a mieink és a hazaiak kettőse ideális ellenfélnek tűnt az első fordulóra. A szoros, 85 perces mérkőzésen mindkét kettős stabilan adogatott, az első szett úgy lett rövidítésben Baboséké, hogy egy-egy break volt mindkét oldalon. A második játszmában sem változott a játék képe, az utolsó game-ig mindenki hozta saját adogatását.

A vártnál talán nehezebben, de végül sikerrel vette a magyar kettős az első fordulót és jutott a legjobb 16 közé, ahol az ötödik helyen kiemelt Csang-suaj, John Peers (kínai, ausztrál) duó lesz az ellenfele.

Roland Garros, vegyespáros, 1. forduló: 

Babos Tímea, Fucsovics Márton - Manon Arcangioli, Tristan Lamasine (francia) 7-6 (7-5), 6-4